بازدید 17575

جریمه یک قنادی در افسریه به خاطر حراج شیرینی!

کد خبر: ۸۵۸۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹ 08 December 2018

«شیرینی را کیلویی ١٢‌ هزار تومان می‌فروخت. ناگهان قیمت را ١٩‌ هزار تومان کرد. پرسیدیم چرا؟ گفت به خاطر ارزان‌فروشی جریمه شده و حالا مجبور است با قیمت بالاتر بفروشد.» «انصافا کیفیت شیرینی‌هایش خوب است. ما که راضی هستیم.»

«شهروند» در ادامه نوشت: این جملات روایت اهالی منطقه افسریه از یک شیرینی‌فروشی است که می‌گویند به دلیل قیمت‌های ارزان جریمه شده است. خودش حاضر نیست توضیحات زیادی بدهد و می‌گوید کاسبان دیگر آنقدر برایش دردسر درست کرده‌اند و آخر سر هم پایش را به ارگان‌های نظارتی کشانده‌اند. می‌گوید آنها ارزان‌فروشی‌اش را پراندن مشتری‌های خودشان تصور می‌کردند و تا توانسته‌اند سنگ‌اندازی کرده‌اند. ١.۵ ‌میلیون تومان جریمه داده است و مشتری‌های منطقه از این‌که کاسب باانصاف محله‌شان جریمه شده است، حسابی ناراحت و عصبانی هستند.

علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران، می‌گوید هیچ قانونی مبنی بر جریمه ارزان‌فروش‌ها نداریم. شیرینی‌فروش خوش‌انصاف اما می‌گوید که او را با عنوان ارزان‌فروشی جریمه نکرده‌اند و کد دیگری برای جریمه به او داده‌اند که نمی‌دانسته مفهوم آن کد چیست. می‌گوید تبانی رقبا بوده و این جریمه حق او نبوده است.

فاضلی که دل پری از بحث نظارت بر بازار دارد، تخلف برخی بازرسان صنفی را دور از ذهن نمی‌داند و می‌گوید به جز اینکه تعداد بازرسان صنفی بازار بسیار کم و ناکافی هستند این افراد حقوق‌های پایینی دریافت می‌کنند، بنابراین با این حقوق پایین به هیچ عنوان تصور تخلف آنها دور از ذهن نیست.

رقبای گرانفروش دردسر درست می‌کنند

پایین‌ترین قیمت مصوب برای شیرینی ١۵‌ هزار تومان است که مربوط به کیک یزدی است. قیمت مصوب شیرینی‌ تر درجه یک ٢٦‌ هزار تومان، پاپیونی، برنجی، زبان، ٢١‌ هزار و ۵٠٠ تومان، دانمارکی ٢١‌ هزار تومان و کیک یزدی ١۵ ‌هزار تومان است. اساس قانون تنها این ٦ محصول که اتفاقا پرطرفدارترین شیرینی‌های مصرفی در کشور هستند، مشمول قیمت‌گذاری قانونی هستند و قیمت دیگر شیرینی‌ها براساس قیمت تمام شده و نظام عرضه تقاضا تعیین می‌شود.

در قنادی کوچک او اما شیرینی‌ها بیشتر از ١٧ ‌هزار تومان قیمت ندارند. خودش می‌گوید سود کم می‌گیرم اما مشتری‌هایم زیاد و پر و پیمان است. همین موجب می‌شود که قیمت‌های ارزان جبران شود. با این حال رقبای گرانفروش به این راحتی‌ها نمی‌گذارند که او با قیمت‌های پایین بفروشد. یکی به او اتهام «دامپینگ» یا همان قیمت‌شکنی می‌زند. دیگری‌ هزار و یک عیب و ایراد روی شیرینی‌هایش می‌گذارد و می‌گوید با روغن پالم درست می‌شود. آن یکی می‌گوید شیرینی فروشی ظاهر ماجراست و احتمالا پشت این ظاهر تخلف می‌کند وگرنه در این وضع اقتصادی خراب چه کسی آتش به مالش می‌زند؟ خلاصه هرکسی یک چیزی می‌گوید و آخر سر هم رفته‌اند با تبانی همدیگر به اتحادیه شکایت کرده‌اند.

علت جریمه، حراج شیرینی بوده است

علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان می‌گوید: «به هیچ عنوان امکان ندارد به دلیل ارزان‌فروشی کسی را جریمه کنیم و این شیرینی فروشی به دلیل دیگری جریمه شده است.»

او ادامه می‌دهد: «شیرینی‌فروشی پارچه و بنر نصب کرده است که شیرینی‌هایش را زیر قیمت مصوب می‌فروشد و ما او را به دلیل حراج شیرینی جریمه کرده‌ایم زیرا حراج شیرینی وجاهت قانونی ندارد و اصناف مرتبط با مواد غذایی باید برای استفاده از عنوان حراج از اتحادیه اجازه بگیرند.»

اهالی محله اما می‌گویند که عنوان حراج را ندیده‌اند. تنها قیمت‌های ارزان روی در شیرینی‌فروشی را دیده‌اند که خیلی پایین‌تر از بقیه شیرینی‌فروشی‌ها بوده است.

خودش هم می‌گوید به هرحال هم‌صنفی‌ها مزاحمت ایجاد می‌کنند و راحت نمی‌گذارند که ارزان‌فروشی کنی، اما من همچنان قیمت‌هایم را پایین‌تر از بقیه نگه می‌دارم!

ارزان‌فروشی به شرط حفظ کیفیت

به گفته بهره‌مند، قیمت بقیه شیرینی‌ها آزاد است و هر قنادی طبق میلش بر آنها نرخ می‌گذارد که اجاره مغازه، دستمزد‌ها و بیمه و سودی که مغازه‌دار برای خودش تعریف کرده، در این قیمت‌ها اثرگذار است.

علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان می‌گوید: «قنادی‌های تهران به ٣ درجه یک، دو و سه تقسیم‌بندی شده‌اند و کیفیت شیرینی که به مردم می‌دهند هم براساس این درجه بندی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. به گفته او، وقتی قنادی در درجه یک قرار دارد نمی‌تواند قیمت خود را کاهش داده و شیرینی درجه ٢ به مردم بدهد. این کار تخلف بوده و اتحادیه می‌تواند با آن برخورد کند. اما چنانچه واحد صنفی در عین حال که کیفیت محصول خود را حفظ می‌کند، شیرینی را ارزان‌تر از قیمت مصوب به مردم بفروشد، هیچ تخلفی صورت نگرفته و سازمان تعزیرات اجازه برخورد با آن را ندارد.»

شیرینی با قیمت مصوب کجا فروخته می‌شود؟

قیمت مصوب اما برای بقیه شیرینی فروشی‌های شهر تقریبا شوخی است. به زحمت می‌توانید قنادی را پیدا کنید که با نرخ‌های مصوب بفروشد و البته اوضاع در شیرینی‌فروشی‌های معروف جالب‌تر است و قیمت‌ها عجیب و غریب‌تر.

کافی است تا سری به شیرینی‌فروشی‌های تهران بزنید تا ببینید در بسیاری از آنها خبری از قیمت‌های مصوب نیست. به‌عنوان مثال در خیابان ویلا هر کیلو شیرینی‌ دانمارکی را به قیمت ٢٣‌هزار تومان و شیرینی‌های‌تر میوه‌ای را به قیمت ٣٣‌هزار تومان عرضه می‌کنند. در این شیرینی فروشی هر کیلو کیک به قیمت ۵٠‌هزار تومان فروخته می‌شود.

شیرینی‌فروشی در خیابان میرزای شیرازی از دیگر قنادی‌های معتبر تهران است که قیمت شیرینی‌تر در آن از ٢٦‌هزار تومان شروع شده و در برخی از انواع آن به ٣۵‌هزار تومان هم می‌رسد. اما گران‌ترین شیرینی این واحد صنفی شیرینی‌های کره‌ای آن است که هر کیلو از آن به قیمت ۵٠‌هزار تومان عرضه می‌شود.

شیرینی‌های لاکچری در شمال تهران

هرچند که فعالان این صنف از رکود بازار گله می‌کنند و معتقدند که دخل و خرجشان با هم جور در نمی‌آید، اما هستند شیرینی‌هایی که هر کیلو از آن به قیمت ٨٠‌ هزار تومان فروخته می‌شود. گویا دوستداران زندگی لاکچری ذائقه‌شان نیز متفاوت‌پسند است، حتی گران‌پسند و این راز تولد شعبه‌های شیرینی‌فروشی‌هایی است که برای شیرینی‌هایشان به صورت دانه‌ای قیمت می‌گذارند! کافی است سری به قنادی‌های شمال تهران بزنید تا با شیرینی‌فرشی‌هایی مواجه شوید که قیمت شیرینی‌ها را براساس هر عدد یا هر واحد شیرینی تعریف کرده‌اند.

رئیس اتحادیه قنادان با اشاره به گران‌شدن مواد اولیه در یک‌ سال گذشته، ادامه می‌دهد: «به‌عنوان مثال شیرینی بادام که شکر و بادام تنها مواد اولیه آن هستند را نمی‌توان به قیمت کمتر از ۶۰ هزار تومان عرضه کرد. این داستان همیشگی عرضه و تقاضاست یعنی تا تقاضا هست، عرضه هم هست.»

به گفته بهره‌مند، بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه مصرفی در شیرینی‌فروشی وارداتی است که در یک‌ سال گذشته رشد بالای صد‌درصدی را تجربه کرده‌اند. به‌عنوان مثال پودر کاکائو را که پارسال ١٢‌ هزار تومان می‌خریدیم امسال ۶۰ هزار تومان شده است. قیمت هر کیلو کنجد از ۶۰۰۰ تومان به ٣٠‌ هزار تومان و هل از ۶۰ هزار تومان به ٣٠٠‌ هزار تومان رسیده است. قیمت مغز پسته هم که پارسال ٩٠ ‌هزار تومان بود حالا به بالای ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت که عرضه محصولات به قیمت پارسال انجام شود.

او ادامه داد: «با وجود تمام این گرانی‌ها شیرینی‌فروش‌ها تنها ٢٠‌ درصد به قیمت محصولات خود اضافه کردند در حالی‌که قیمت تمام‌شده تولید آنها دوبرابر شده است.»

قنادی‌ها دو برابر نیاز تهران هستند

چیزی حدود ۲۰۰۰ قنادی در تهران و شمیرانات وجود دارد در حالی‌که رئیس اتحادیه قنادان معتقد است هزار واحد صنفی هم جوابگوی نیاز پایتخت‌نشینان است. او با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۵۰ واحد صنفی برای ابطال جواز خود اقدام کرده‌اند، ادامه داد: «شیرینی جزء اقلام سبد مصرفی خانوار نیست. در یک‌ سال گذشته که فشار اقتصادی بیشتر و قدرت معیشت خانوارها کمتر شده، فروش شیرینی و شکلات ٣٠ تا ۴۰ ‌درصد کمتر شده است.»

آمارهای اعلامی از نظر اتاق اصناف نشان می‌دهد تعداد بالای واحدهای صنفی تنها محدود به شیرینی‌فروش‌ها نیست. علی فاضلی رئیس اتاق اصناف می‌گوید: «واحدهای صنفی حاضر در کشور هفت‌ برابر از میانگین جهانی بیشتر است زیرا در این استاندارد به ازای ٣٧ تا ۴۲ خانوار یک واحد تجاری وجود دارد اما در ایران به ازای هر هفت خانوار یک بنگاه صنفی است.»

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۳۷
اگه این مورد درست باشه که باید تاسف خورد و اما واسه جریمه کاسبای طماع و حریص و گران فروش منطقه افسریه مردم اونجا باید اونا رو تحریم کنن و فقط از این شیرینی فروش با انصاف خرید کنند.
ارزون میفروشن جریمه میشن....!!!! جرم رو گزارش میدن ....خودشون محاکمه و زندان میشن!!!!
کی به کیه؟؟!!!!
چی به چیه واقعا"؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
پس سازمان حمایت از مصرف کنندگان کجاست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
تو چقدر ساده ای بنده خدا.کدوم سازمان؟؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
خود سازمان حمایت جریمه کرده
علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان می‌گوید خاک تو سرت
سرش خورده بوده جایی!
می گویند فردی شترش را گم کرد و نذر کرد اگر شترش پیدا شود آن را به صد درهم در راه خدا بفروشد. وقتی شترش پیدا شد برای اینکه ضرر هم نکند در بازار فریاد می زد که شتری دارم که 100 درهم می فروشم و زنگوله اش 100 دینار است ولی هر که خریدار است باید هر دو را با هم بخرد. حکایت آقایان است. ارزان فروشی جرم نیست ولی حراج شیرینی جرم است. یعنی همان گران بفروشید چون ما بهانه لازم برای مجازات شما بابت رحم بر خلق خدا پیدا خواهیم کرد. و چه گناهی بزرگتر از انسان بودن در زمانه گرگان؟
خدایی شیرینی 12 هزار تومانی !!!!!!!!!! حتما باید بهداشت از نظر مواد اولیه و کیفی اون قنادی را کنترل کنه عین کباب کوبیده 3 هزار تومانی می مونه.
البته باید دید از چه مواد اولیه ای استفاده کرده که این قیمت براش به صرفه بوده بعضی از همکاران به جای شکر از ساخارین و از آرد مخلوط استفاده می کنند ،ضمنا در تارت و خامه هم انواع تقلب رو می شه کرد.
ارزان بدی جرم دارد گرانفروشی تشویقی ، پارسال هم بیچاره یه نانوا را به خاطر ارزانفروشی جریمه کرده اند بعدش انتظار هم داریم مملکت درست بشود.
این اتفاق خیلی وقته که افتاده، میافته و خواهد افتاد
شما اگر کاسب هستید،‌تست کنید
باید با فامیل هماهنگ باشید
فاتحه ايمان و اخلاق و انصاف و انسانيت توسط دولت و مردم در اين كشور فلك زده خوانده شده است!
من در اطریش دانشجو هستم در اینجا در سه ماه آخر سال که منتهی به کرسیمس و سال نو است تقریبا تمام فروشگاههای مواد غذایی از سوپر زنجیره ای بزرگ تا شیرینی فروشی های بوتیک و گرانقیمت .قیمت خیلی از محصولات خود را تقریبا به طور روزانه کاهش میدهند. همیشه برای من سووال بود چرا مگه ضرر نمیکنند؟ تا اینکه یکی برای من توضیح داد این کار را به نیت متنوع کردن خرید مردم و تنوع خرید آنها در شب عید میکنند. و دولت هم معادل مبلغی را که ارزان فروشی کرده اند از مالیات آنها کم میکند! از خدا هم در دولت و در بین صاحبان کسب کار خیلی خبری نیست ولی مردم از همه جا مسلمان تر باهم رفتار میکنند
یه کمپین نخریدن شیرینی باید راه بیفته. مگه شیرینی به جز ضرر جسمی و مالی فایده دیگه ای داره؟ قند خون، چربی خون، چربی دور شکم، کبد چرب، فشار خون، خراب و چروکیده شدن پوست و نابود کردن کلاژن، ضعف چشم، بیماری کلیوی، ریزش مو، سکته، سرطان و..... همه و همه از نتایج شیرینی خوردنه. یه نفر تو هشتاد میلیون جمعیت پیدا میشه که به من بگه شیرینی فایده داره و مفیده؟؟؟ شیرینی یکی از خوراکی هائی هست که به قطع و یقین و بی برو برگرد عمر رو کم می کنه.
پس چرا شیرینی می خرید؟ پس چرا شیرینی می خورید؟
ما شیرینی میخریم و میخوریم و اینهمه بیماری را به جانمان می بخشیم و شیرینی فروشها هم با سود دو سه برابری که از تبدیل آرد و شکر و آب به شیرینی به دست میارن روز به روز میلیاردر تر میشن با فروش بیماری به مردم.
حالا اگه كيلويي 50 تومن بده اگه يه نفر بره واسه نظارت و جلوي گرون فروشيش رو بگيره!!
سازمان حمایت از گران فروشی...
مسئولین ظاهرا گاوگیجه گرفتند و معکوس می زنند بنظرم برای مبارزه با ارزان فروشی ایشان را اعدام کنید تا درس عبرتی شود برای هرکسی که ارزان بفروشد درمقابل از تمامی عزیزانی که گرانفروشی را به حد اعلا رساندند در مراسم با شکوهی در حضور مسئولین عالیرتبه در گیر درامر گرانفروش ودر تریبون مقدس نمازجمعه یا سایر تریبون های مقدس نظام ازشون قدردانی شود تا چهره شرافتمندانه حمایت مسئولین از قشر مردم به نمایش گذاشته شود . زنده باد گرانفروش، مرگ بر ارزان فروش بعنوان شعار سال سازمان تعزیرات، حمایت از مصرف کننده و سایر ارگان های زحمتکش انتخاب شود.
ادم با این مسئولین باشرف یاد رمان قلعه حیوانات می افته.
در همه صنوف همچین رفتارهایی میشود برای ارزان فروشان دردسر درست میکنند
سازمان حمایت از مصرف کننده چند وقتیه که به صورت کامل منحل شده و فقط حقوق می گیرند و حتما یه زمانی جواب هم خواهند داد
این حرفها از پس گردنی هم بدترند گویی از شیرینی فروسیهای کره دیگر صبحت می شود ونه از تهران
بعید نیست مورد کاملا درست باشه . کافیه مغازه ملکی خودش باشه ، راحت میتونه شیرنی کیلوئی 10 هزار تومن هم با کیفیت عالی بفروشه و کلی هم سود کنه . عمده قیمت بالا در تهران به علت قیمت بالای ملک است .
وقتی روسای اصناف خودشان از کاسبان بزرگ آن صنف هستند هرگونه ظلمی هم ازشان بر می آید چند وقت پیش یکی از دوستان ما بعلت فروش رب به قیمت قدیم درج شده بروی محصول جریمه شده بود گفته بودند حق نداری به این قیمت بفروشی قیمت را می بایست پاک می کردی بعد به قیمت روز می فروختی
یاد نانوایی افتادم که نان به نیازمندان رایگان می داد و چون قیمتش کمتر بود هم جریمه شدهم همکارانش رویش اسید ریختند. اقتصاد بازار ازاد همین است!!!
لعنت بر گرانفروش
مسخره ترین چیزی که دیدم «سازمان حمایت از تولید کننده ومصرف کننده» است.
مگه ممکنه یه سازمانی هم از تولید کننده و هم از مصرف کننده حمایت کنه؟
بهتر بود اسمشو می گذاشتن سازمان حمایت از فروشنده!
اصولاً در یک اقتصاد سالم برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت از رقابت استفاده می شود ولی در اقتصاد های رانتی و ناسالم و مافیایی چون رقابت به ضرر افرادی است که در نظام مقام و منصب دارند.
آدرس شیرینی فروشی رو هم میدادید
نفوذی های وارد شده در دسنگاه ها نمی گذارند قیمت ها پایین تر بیاید
نظام سرمايه داريه ديگه مگه نمي دونين. تو منطقه 1 تهران 28 ماه كل اتوبان صدر را دو طبقه كردن چون تمام وزير و وكيل و ثروتمندان اونجان اما اتوبان تهران كرج كه روزانه 1 ميليون تردد داره و من خودم 13 ساله هر روز تو ترافيك صبح و عصرشم مشكلش حل نشده. براستي اگر اتوبان صدر همون حجم ترافيك را داشت و در منظقه 20 بود اينكارو ميكردين اونم با اين سرعت.
قبلا که صنفی در کار نبود هر کس در هر رسته کاری هر کاری می خواست می تونست بکنه... خوب اومدن صنف زدن و گفتن قیمت رو باید صنف مشخص کنه.
الان که تقریبا همه کارها صنف دارن وظیفه صنف شده:

گرون فروشی همگانی با مجوز!
چه مسخره و استدلال مسخره ای. عرضه نظارت بر گران فروشی ندارند اما عرضه جریمه ارزان فروشی دارند. رشوه گرفتن هم بد دردی شده.
من قروشنده مواد اولیه قنادی هستم یک کیلو کیک یزدی با بهترین مواد اولیه و احتساب کلیه هزینه ها هفت هزار تمام نمیشود بعضی ها واقعا بی انصاف هستند این قیمتها هم کهبرای مواد اولیه اورده شده درست نیست اعلا ترین کنجد وارداتی الان کیلویی 20 هزار تومن است وووو
یه ارایشگری توی محل ما بود که با نرخ 5000 تومن اصلاح میکرد و اتفاقا خیلی هم کارش خوبه . منتهی بخاطر همین ارزون گرفتن تعطیلش کردن و نرخشو کرده 10 تومن با 50% تخفیف !!
حال که یک نفر خواست به مردم خدمت کنه در این گرانی زود جریمه میشه .عجب ها
متاسفم
برای منم همچین چیزی به وجوداومد من موبایل فروش هستم در سال 86 به دلیل ارزان فروشی اخطار گرفتم
در متن اخطار امده بود زیر فروشی و گران فروشی جرم است


متاسفم برای این طرز تفکر ...
بایستی آن شخصی را که باعث جریمه شدن این قناد با انصاف شده وهمچنین آن سازمان ناظر را که این قناد منصف را جریمه کرده توبیخ جدی نمود زیرا همانگونهکه در گزارش آمده هیچقانونی نمیتواند شخصی را که ارزانتر میفروشد جریمه کرد بلکه بایستی از اآن شخص ارزان فروش تقدیر نمود زیرا ایشان در موضع رقابت میتواند ارزانتر بفروشد.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر