بازدید 4195

قیمت حامل‌های انرژی صنعت افزایش نمی‌یابد

قائم مقام وزیر صنعت گفت: بر اساس پیش بینی دولت در لایحه بودجه سال ۹۷، قیمت حامل های انرژی برای حوزه صنعت سال آینده افزایش نخواهد یافت.
کد خبر: ۷۵۴۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴ 11 December 2017

قائم مقام وزیر صنعت گفت: بر اساس پیش بینی دولت در لایحه بودجه سال ۹۷، قیمت حامل های انرژی برای حوزه صنعت سال آینده افزایش نخواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رحمانی در نشستی خبری با بیان اینکه امسال دولت در لایحه بودجه بحث تولید و اشتغال را به صورت ویژه مورد توجه قرار داده است، اظهارداشت: یکی از ویژگی های بودجه امسال توجه خاص به موضوع تولید حتی نسبت به سال گذشته است.

وی اضافه کرد: حدود ١٨ هزار میلیارد تومان از محل منابع حاصل از صرفه جویی و هدفمندی یارانه ها برای تولید و اشتغال بویژه شغل اولی ها در نظر گرفته شده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: براین اساس پیش بینی می شود در  بودجه ٩٧ حوزه صنعت حدود ٦٣٤ هزار شغل ایجاد کند؛ سال گذشته ایجاد ٤٥٠ هزار شغل در این حوزه هدف گذاری شده بود که در ٨ ماهه این رقم محقق شده است.

رحمانی اضافه کرد: امسال از برنامه های جدید ما در بودجه ایجاد اشتغال برای شغل اولی های دانشگاهی(فارغ التحصیلان دانشگاهی) است، که بعد از تصویب بودجه جزئیات آن را اعلام می کنیم.

رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال آینده واحدهای تولیدی کوچک و واحدهایی که دارای مزیت نسبی هستند مورد توجه خواهند بود، گفت: اجرای طرح توسعه ای تولید پوشاک با اولویت روستاها و شهرهای کوچک، دیگر اولویت وزارت صنعت معدن و تجارت است، ضمن اینکه با اولویت کارگاه های کوچک خانگی، ایجاد واحدهای فرآوری و ساخت سنگ های تزئینی و جواهرآلات را دنبال می کنیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ساخت واحدهای فرآوری گیاهان دارویی و راه اندازی واحدهای بسته بندی مدرن از دیگر برنامه هایی است که آن را دنبال می کنیم.

وی ادامه داد: راه اندازی واحدهای بسته بندی مدرن یکی از کارهایی است که می تواند در حوزه گسترش صادرات موثر واقع شود.

رحمانی اضافه کرد: اتفاق دیگری که قرار است امسال در بودجه رخ دهد این است که بناست سازمان های توسعه ای تقویت شوند. در سال های گذشته این سازمان ها آسیب دیده اند و خوشبختانه امسال در بودجه به این مسئله به خوبی توجه شده است.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از ۴۴ پروژه وزارت صنعت در اقتصاد مقاومتی، راه اندازی واحدهای جدید است گفت: بر اساس این برنامه هدف گذاری شده بود تا پایان سال جاری ۶ هزار واحد جدید (در ماه ۵۰۰ واحد) را راه اندازی کنیم.

وی با بیان اینکه میزان پیشرفت این پروژه تاکنون ۱۰۳ درصد بوده است، اضافه کرد: به طور متوسط تاکنون ماهانه ۵۰۰ واحد جدید افتتاح شده و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بیش از ۶ هزار واحد به بهره برداری برسند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اجرای طرح رونق تولید نیز اظهار داشت: سال گذشته برنامه ریزی شده بود ۱۶۰ هزار میلیارد ریال در این بخش اعطا شود که به ۱۷۲ هزار میلیارد ریال رسید.

وی با اشاره به اینکه عملکرد بانک ها در این بخش ضعیف بوده است، گفت: تولید ملی تنها وظیفه وزارت صنعت نیست و همه باید پای کار بیایند.

رحمانی با بیان اینکه تسهیلات اعطایی از محل منابع خود بانک ها بوده است، گفت: سیستم بانکی قول داده که سرعت اعطای تسهیلات را افزایش دهد.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به درخواست دولت در لایحه بودجه برای واریز مابه التفاوت قیمت حامل های انرژی در سال ۹۷ و اختصاص ۱۷۴ هزار میلیارد ریال از این وجوه به تولید و اشتغال پیش بینی می شود قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا کند، آیا این افزایش نرخ شامل تولید نیز می شود، گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی برای بخش تولید و صنعت طی سال جاری و آینده مدنظر دولت نیست، البته باید منتظر ماند و دید مجلس چه چیزی را مصوب می کند. در این راستا سهم تولید از منابع هدفمندی یارانه ها را نیز مطالبه کرده ایم، ضمن اینکه سخنگوی دولت شب گذشته در مصاحبه ای از افزایش ۱۰ درصدی حقوق و دستمزد مطابق با نرخ تورم صحبت کرد ولی برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی در تولید نداریم.

در ادامه این نشست محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت نیز درباره تأخیر حضور شرکت بن رو در تولید مشترک رنو و سازمان گسترش، با بیان اینکه این تاخیر به دلیل مخالفت سایپا اتفاق نیفتاده است، گفت: با توجه به اینکه چند شرکت زیرمجموعه سایپا سهامدار بن رو هستند تا امروز به لحاظ فنی واگذاری این شرکت در قالب جوینت ونچر رنو و ایدرو مورد توافق قرار نگرفته است.

معاون وزیر صنعت به سفر مدیران ارشد رنو به ایران طی هفته اخیر اشاره کرد و افزود: به این شرکت دو محور پیشنهاد شد که مورد پذیرش آنان قرار گرفته، یکی اینکه تا پایان سال جاری میلادی یعنی طی ۲۰روز آینده شرکت مشترک شکل گیرد و دیگری مرکز مهندسی مشترک رنو و ایدرو ایجاد شود که در این رابطه نیز ۳ منطقه شناسایی شده است؛ مذاکرات نهایی برای ایجاد زیرساخت‌ها در حال انجام است.  برای تولید مشترک ۲ سایت دیگر نیز به صورت قرارداد همکاری مشترک به رنو پیشنهاد شده که در دست بررسی است.

معاون وزیر صنعت همچنین با بیان اینکه تولید پژو ۲۰۰۸ آغاز شده است، افزود:  تولید پژو ۳۰۱ نیز با داخلی‌ سازی بالای ۵۰ درصدی و تیراژ بالا از اسفند امسال آغاز می‌شود و هزینه‌هایی برای تأمین قالب، ابزار و زیرساخت‌ها در این زمینه توسط شرکت مشترک ایکاپ فراهم شده است.

صالحی نیا با بیان اینکه در همکاری شرکت سیتروئن و سایپا سایت کاشان تجهیز شده است، ادامه داد: تجاری‌ سازی محصول مشترک از اردیبهشت سال آینده صورت خواهد گرفت.صالحی نیا به خودروهای مشترک تولیدی هم اشاره کرد و اظهارداشت:  یک پلت فرم برای تولید خودرو در کلاس A و ۵ نوع خودرو نیز در کلاس B و B+ در حال زمان بندی است ضمن اینکه نزدیک  یک ماه و نیم قبل در سایت مرکز مهندسی رنو در پاریس از این دو پلت فرم رونمایی شد.

این مقام مسئول دولتی با بیان اینکه ۹۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن طی ۷ ماهه امسال اختصاص یافته است، افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است همچنین حدود ۶۰ درصد تسهیلات پرداخت‌ شده مربوط به تمدید تسهیلات قبلی بوده و ۳۰.۴ درصد کل تسهیلات ارائه‌ شده از سوی نظام بانکی به بخش صنعت اختصاص یافته است.

صالحی نیا در بخش دیگری از سخنان خود  پیگیری آئین‌نامه ثبت‌ سفارش واردات خودرو در دولت را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: قرار است این آیین‌نامه به‌ زودی مصوب شود، البته مسائلی در این مورد در برخی رسانه‌ها منتشر شده که هیچ‌کدام قطعیت ندارند و تا زمان تصویب توسط دولت، قابل استناد نیست ضمن اینکه موضوع خودروهای موجود در گمرک نیز مدنظر است که در آیین‌نامه پیشنهاد شده با هماهنگی وزارت اقتصاد، تعیین تکلیف می شود.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل