بازدید 12066

کوچ سپرده‌های بانکی به بازار مسکن

کد خبر: ۷۳۱۸۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۸ 20 September 2017
دست اندرکاران بازار مسکن معتقدند کاهش سود سپرده‌های بانکی، خود را در قالب افزایش اجاره‌بها و نرخ ارز در کوتاه‌مدت و سپس ورود سفته‌بازان به بازار خرید و فروش مسکن، در بلندمدت نشان داده است.

به گزارش مهر، در روزهای اخیر در پی کاهش نرخ سود سپرده و افزایش قیمت ارز، خودرو و اجاره بها، بسیاری از کارشناسان بر این نظرند که نقدینگی سرگردان که زمانی سپرده های بانکی جذابترین محل برای حبس آنها محسوب می شد، اخیرا به بازارهای موازی بخش مسکن ورود کرده اند. با این حال این سرمایه ها هنوز نتوانسته اند بخش مسکن را همانند دوره های رونق گذشته دچار تغییرات جدی کنند. هرچند که بازار مسکن فعلا در بخش اجاره بها از کاهش سود سپرده ها تأثیر گرفته اما تکانه جدی در بخش خرید و فروش مسکن ایجاد نکرده است.

با این حال برخی کارشناسان اقتصادی بر این نظرند که سرمایه های سرگردان می تواند در سه تا پنج ماه آینده تقاضای سفته بازانه و سوداگرانه بازار مسکن را تقویت کند که این تقاضا با توجه به انباشت مسکن خالی و مازادِ عرضه واحد مسکونی، بعید است شوک قیمتی به بخش مسکن بدهد؛ اما به هر حال تأثیرات کاهش سود سپرده بانکی علی رغم ادعای برخی مدیران وزارت راه و شهرسازی، بیشتر از میانگین تورم خواهد بود؛ به معنای دیگر به احتمال زیاد نرخ تورمِ مسکن طی ماه های آتی از نرخ کلی تورم کشور پیشی خواهد گرفت.

اقتصاددان: کوچ نقدینگی به مسکن در بلندمدت


علی اصغر بدری در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره نقش سرمایه های سرگردان در بر هم زدن تعادل عرضه و تقاضای بخش مسکن اظهار داشت: با این ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکن مهری که در مدت محدود وارد بازار مسکن شد یک شوک در بازار مسکن رخ داد و کشوری که سالانه بیش از ۶۰۰ هزار واحد مسکونی تقاضای مسکن ندارد، به ناگاه با حجم بزرگی از عرضه مسکن روبه رو شد.

کارشناس اقتصاد مسکن افزود: روالی که در حال حاضر در بازار مسکن وجود دارد، یک روند معمولی و عادی نیست. در گذشته روند به این شکل بود که حجم نقدینگی عمدتا در اثر افزایش گردش پول در کشور در پی افزایش فروش نفت یا تغییر تراز تجاری کشور ایجاد می شد؛ یا اینکه دولت گذشته به چاپ پول بدون پشتوانه اقدام کرد؛ نتیجه این اتفاقات، ورود حجم بزرگ نقدینگی به بازارها بود و آنها را تحت تأثیر قرار می داد. به این شکل که ابتدا نقدینگی به سمت طلا و ارز می رفت و پس از مدت کوتاهی به بازار سهام و خودرو منتقل و سبب ایجاد حباب قیمتی در این بازارها می شد؛ پس از آنکه حباب قیمت ها می ترکید، حجم نقدینگی به سمت بازارهای بلندمدت به خصوص مسکن کوچ می کرد.

وی با بیان اینکه دوره اخیر نیز از دفعات قبل مستثنا نیست، ادامه داد: تفاوت واکنش بازارهای هدف به افزایش نقدینگی در حال حاضر با دوره های نقدینگی قبلی، در سرعت و شدت انتقال سرمایه های سرگردان از بانک ها به بازارهای زودبازده، میان بازده و نهایتا دیربازده است. هرچند که این اتفاق آغار شده؛ اما با توجه به پایین بودن شدت آن، اثرگذاری کوچ نقدینگی به بازارها در جامعه کمتر از دوره های گذشته است.

رئیس مؤسسه مطالعات شهر واقتصاد تصریح کرد: نیاز مصرفی مسکن همواره در دوره های تاریخی مختلف وجود داشته و دارد؛ اما آنچه سبب می شود تا بازار مسکن در رکود یا رونق وارد شود، تقاضای سفته بازی است که به آن تقاضای سوداگری نیز گفته می شود. سفته بازان در حال حاضر با توجه به کاهش سود سپرده به همه بازارها پس از دوره طولانی حبس نقدینگی در بانک ها ورود کرده اند که علت آن دو موضوعِ «ورشکستگی برخی بانک ها و مؤسسات اعتباری در پی برخورد با بازار غیر متشکل پولی و غیر مجاز» و همچنین «کاهش سود سپرده های بانکی» است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا اگر سود تسهیلات نیز در آینده نزدیک همانند سود سپرده ها کاهش یابد، امکان آن وجود دارد که همانند دوره های گذشته که تسهیلات بانکی ای که به اسم تولید دریافت می شد، به ساخت و ساز وارد شد و نتیجه آن وجود تعداد زیادی خانه خالی است، این بار نیز تسهیلات ارزان قیمت به بخش مسکن وارد شود؟ گفت: با توجه به وجود حجم زیاد خانه های خالی و بدون متقاضی، بعید است تسهیلات ارزان قیمت و کم بهره مجددا به ساخت و ساز برود اما احتمال اینکه به سمت تولید هم برود کم است و به احتمال بسیار از بازارهای مسکن و املاک کشورهای همسایه شمال غرب یا جنوب خلیج فارس سربرآورد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۷
خوب معلومه وقتی یک ایرانی نتواند از سرمایه خود در کشور خودش استفاده کند که مطمئن ترین آن سود بانکی بود در کشورهای همسایه که اقتصاد باثباتی دارند سرمایه گذاری خواهند کرد .
2
خدا رحم کنه به اقشار آسیب پذیر جامعه.
فقط خود خود خود خدا میتونه رحم کنه .
انشالله یک روز ما هم صاحب خانه می شویم.البته انشالله
مساله اینست که تا بحث خروج مسکن از رکود پیش می آید بلافاصله قیمتها افزایش پیدا می کند !رونق در اقتصاد سالم که حتما نباید با افزایش قیمت باشد.مهم اینست که معامله انجام شود و قدرت خرید وجود داشته باشد!
چرا با توجه به زیادی مسکن قیمت پایین نمیاد معلوم که نمخواهید ارزان بشه
دوستم يه آپارتمان صد مترى خريده تو منطقه يك تهران ٨٠٠ ميليون . ميشه ٢٠٠ هزار دلار . والا قيمت ملك تو تهران مفته .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
مثلا تو گلابدره؟ بعضی جاها فقط اسمش منطقه یک است. کوچه های تنگ ملک های خلافی بدون پارکینگ شیب های تند و بافت فرهنگی به مراتب پایین تر از حاشیه های تهران! هر جای منطقه یک هم که جا نیست
مسکن دیگه جذابیتی نداره از تعداد پیامکهای فروش مشخص هست
وقتی عمر مفید خونه توی ایران نهایت به ۱۵ سال میرسه و هرساله از قیمت خونه به دلیل عمر مفید کم میشه کسی برای سرمایه گذاری سراغ ملک نمیره طلا و دلار بهترین گزینه هست
يه اپارتمان صد متري ٨٠٠ ميليون اونوقت يه بي ام و كلاس ٧ هم ٨٠٠ ميليون . مگه ميشه قيمت ماشين با خونه يكى باشه . همه جاى دنيا بايد ٥ تا ازين اطاق هفتا بدي تا يه آپرتمان ١٠٠ مترى بهت بدن . قيمتا اينا نيست .
با این خبر مسرت بخش بنده صاحب خانه شدم نه اقای اقتصاد دان
به نظر من دیگر هیچوقت ایرانی ها دیگر در دام مسکن فرود نمی خواهند رفت .۱_ نزدیک به ۳ میلیون منزل خالی در تهران وجود دارد . ۲- خریدن ملک مانند پول در چاه ریختن است و بسیار بسیار سخت نقد می شود. ۳- از وقتی اپارتمان را می خرید از فرداش اپارتمان دست دوم می شود و مستحلک می شود. ۴- با همین مبلغ بسیار گزاف که در ایران اپارتمان می خرید می توانید در کشور هایی مانند ترکیه ،دبی و امریکا و.....به یک چهارم قیمت منزلی بسیار بهتر خرید کنید. ۵- هزینه های فعلی نگهداری اپارتمان اکنون بالا است و مانند سابق نیست . ۶- دارایی و مالیات خانه ها بالا رفته و برای خود هزینه ای سنگین است . ۷- مگر ما در کشور کمبود زمین داریم که اینقدر ساختمان گران باشد ؟ از تهران تا مشهد زمینهای مناسب برای شاخت فراوان است .و از همه مهمتر برگشت سودی ندارد و هنوز به نظر من بانکها بهترین محل سرمایه گذارس است حتی اگر بهره ها به ۱۰ درصد هم برصد.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
یعنی تو دبی قیمت ملک یک چهارم قیمت تهرانه ؟ !!!! و اینکه بله در کشور کمبود زمین نیست اما زمینی که بشه توش شهر ساخت ، آب و ... داشته باشه خیلی کمه . اصلا شما حاضری از تهران بری تو یه شهر دیگه ؟ تو دبی هیچ ایرانی ای صاحب ملک نیست و مالک یه اماراتیه که در هر شرایطی مو تونه ملکت رو پس بگیره . دیگه کلاه خونه تو دبی سر کسی نمی ره
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
قیمت آپارتمان هم تو دبی دویل تهرانه اگه سوبل نباشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۹
مستهلک . مستهلک .
الکی زور نزنید خانه را گران کنید با کاهش رشد جمعیت احتیاجی به ساخت خانه های جدید نیست.
سه نفر از دوستانم به ترکبه رفته و در انجا پس اندازشان را ملک کرده اند. واقعا فکر می کنید مردم پس از این رکود وحشتناک و بازار بی حساب دلالان مسکن، خودرو، ارز هنوز در ایران ریسک می کنند؟!
متاسفانه بعلت نبود اقتصاد سالم در كشور عزيزمان ايران هرگونه سرمايه گزاري مضر است .
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان