بازدید 14545

قتل ناموسی دختر ۱۷ ساله اهوازی به دست پدرش

دختر ۱۷ساله اهوازی به دلیل موارد ناموسی توسط پدرش با چاقو به قتل رسید. جنازه این دختر جوان جلوی در خانه شیخ طایفه کشف شد.
کد خبر: ۱۱۵۳۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۶ 04 December 2022

به گزارش «تابناک»، یک منبع آگاه در گفتگو با رکنا اظهار داشت ساعت ۲۰ غروب روز جمعه ۱۱ آذرماه مردی ۴۵ ساله اهل و ساکن کوی علوی اهواز با در دست داشتن یک چاقوی خون آلود خود را به یکی از کلانتری های این شهرستان معرفی کرد و بیان داشت فرزندم به نام معصومه که حدودا ۱۷ساله است را به دلیل مسائل ناموسی با سلاح سرد چاقو به قتل رساندم و در یک ملحفه پیچیدم و در منزل شیخمان واقع در خیابان کردونی انداختم و خودم را به کلانتری معرفی، نمودم. 

بلافاصله متهم دستگیر و مأمورین به محل اعزام گردیده و با جسد بی جان دختر نوجوان مواجهه شدند. پس از حضور قاضی ویژه شعبه قتل جسد دختر ۱۷ساله اهوازی به پزشکی قانونی انتقال یافت و موضوع علت اصلی این قتل وحشتناک به صورت ویژه در دست برسی است.
 
قاضی مستشار شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران در رابطه با انگیزه قتل های ناموسی اظهار داشت: دلیل عمده و انگیزه اصلی ارتکاب قتل های ناموسی تحت تاثیر موضوعات مرتبط با مسائل قومیتی و تعصبات قومی و قبیله ای و نیز مباحث اعتقادی و دینی است. بطور کلی این مسئله به شرایط فرهنگی و قومی حاکم بر منطقه و جغرافیای محل وقوع جرم بستگی داشته و با آن ارتباط مستقیم دارد. بنابراین بسته به شرایط فرهنگی و قومی حاکم بر محل وقوع جرم قتل، انگیزه ارتکاب این جرم نیزمنفاوت خواهد بود.
 
به طور مثال در مناطقی خاص بر مسائلی ساده نظیر صحبت کردن با نامحرم ولو از طریق تلفن آنهم به قصد آشنایی پیش از ازدواج عکس العمل ها و واکنش های بسیار شدیدی از سوی اطرافیان دختر مشاهده شده که توجیهاتی عمدتا غیرمعقول برای آن ابراز شده از جمله اینکه جهت دفاع از آبرو و حفظ ناموس چنین واکنشی را از خود بروز داده اند.
 
زیرا گاها تصورشان بر این است که با عکس العمل های این چنینی و خشونت بار به نوعی اعاده حیث می‌نمایند. اگرچه اینگونه رفتارها به تدریج سیر نزولی به خود گرفته اما متاسفانه گاها همچنان شاهد چنین حوادثی بوده ایم.
 
لازم به ذکر است که نوع نگاه به این گونه مسائل در نقاط مختلف با یکدیگر متفاوت است. به گونه ای که در برخی مناطق پایبندی به قانون از اولویت بیشتری برخوردار بوده و نگاه شخصی به موضوع مشاهده نمی شود اما در برخی مناطق برخی افراد خود را در جایگاه مجری قانون قرار داده شخصا مجری حکم صادره از خویش میشوند. 
 
نکته جالب توجه اینکه در برخی از موارد حتی شکایتی از سوی خانواده مقتول مطرح نمی شود و یا به فاصله کمی از طرح شکایت اعلام رضایت می شود. فلذا در اینگونه موارد به لحاظ گذشت شاکی خصوصی مجازات متناسبی که در قانون تعیین شده به طور کامل اجرا نشده و از اینرو از بازدارندگی لازم و کافی برخوردار نخواهد بود.
 
ایشان در رابطه با قوانین مرتبط با موضوع قتل و جنایات عمدی افزود؛ قوانین کیفری موجود قطعا به حد کافی بازدارنده هستند اما مسئله اصلی نگاه متفاوت به موضوع در مناطق مختلف است.در برخی مناطق نگاه سخت گیرانه تری به مسئله دارند و در برخی مناطق نیزمنطقی تربه قضیه نگاه می شودومساله به قانون سپرده میشود؛ که قطعا تصمیم درستی است؛ قانون ازاین حیث نقصی ندارد و متناسب با هر جرم ، مجازات آن را نیزتعیین نموده است. طبق مفاد ماده ۲۹۰ از قانون مجازات اسلامی مصادیق قتل عمد معین شده و مجازات مربوطه (قصاص نفس) بافرض وقوع و اثبات آن اجرا میشود و در ماده ۶۱۲ از قانون تعزیرات نیزجنبه عمومی برای قتل عمدی لحاظ شده تا بازدارندگی آن حفظ گردد.
 
قاضی عباس بائی افزود؛ مساله پیشگیری موضوعی فرهنگی بوده مستلزم ایجاد بسترهای مناسب جهت فرهنگ سازی است.لازم است در این خصوص آموزشهای لازم داده شود تا آگاهی بخشی مناسب ایجاد شود. چرا که بسیاری افراد از سر نا آگاهی مرتکب چنین واکنشهای شدیدی می شوند. در برخوردهایی که با چنین افرادی داشته ایم آثار پشیمانی به وضوح در رفتارشان قابل درک و مشاهده بوده است. اما این پشیمانی زمانی حادث می شود که دیگر کار از کار گذشته و دیگر نمی توان کاری انجام داد.
 
کاملا واضح و روشن است که آنها به جوانب این مساله آگاهی ندارند و هر زمانی که افراد خود بخواهند مجری قانون شوند چنین حوادث تلخی را شاهد خواهیم بود. بنظر میرسد که با آگاهی بخشی و دادن آموزش های لازم گام های موثری در پیشگیری از اینگونه حوادث تلخ برداشته خواهد شد. رسیدن به این هدف به برداشتن گامهای اساسی نیازمند است. در حالیکه ما معمولادر باره این موضوعات کمتر صحبت میکنیم و کمتردیده شده که موضوعاتی اینچنینی آسیب شناسی شوند. بنابراین موضوع اصلی دراین خصوص میزان و سطح آگاهی افراد است.
 
وی با اشاره به راه های پیشگیری از این دسته از قتل ها افزود: اگر این موضوعات به مشاور ارجاع و از تجربه و تخصص مشاورین مربوطه استفاده شود قطعا مفید فایده خواهد بود. اما مشکل اینجاست که ابتدا موضوعی ناگوار اتفاق می افتد و سپس به این فکر میشود که حالا چه کاری باید بکنیم؟! بدیهی است که علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.باید در جامعه این آگاهی ایجاد شود که هر اتفاقی که افتاد،حتی در مورد عملی که بسیار قبیح است باید قانون حاکم شود. بنابراین ابتدا آموزش و سپس ارجاع به کارشناس و مشاور باید سرلوحه کار قرار گیرد. البته همه اینها قبل از وقوع جرم است و پس از آن این اقدامات فایده ای دربر نخواهد داشت.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۱۵
دختر زیر 18 سال نباید به فضا مجازی بره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
غرب پرستهایی منفی زدید در همه کشورها غربی همین حتی پارتی گرفتن با دختران زیر هجده سال و یا ارتباط و یا مشروبات الکی یا رفتن به دیسکو ...جرم بسیار سنگینی داره ولی متاسفانه مطالعه ندارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
به والله قسم اگر محدودیتی برای افراد جامعه بالاخص جوانان ایجاد نکنیم میزان انحرافات بسیار کمتر می شود چون نفس انسان خود ذاتا به سوی پاکی تمایل داره و خود انسان راحت تر با وجدانش کنار میآید تا اینکه به او امر و نهی شود و سختگیری
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
ثمرات زن زندگي ازادي خخخخخخخخخخخخخ
تا رماني كه پدر بدون مجارات بتواند فرزند خود را بكشد همين آش و ]مين كاسه است!

واي بر ما كه اين دختر چه آرزوهاي براي زندگي و آينده اش داشت!
مرگ تعصب تولد اخلاق است.
شما متأسفانه در مناطقی مثل تهران زندگی می کنید و نسبت به اینگونه رفتارهای دختران بی تفاوت هستید و در واقع رگ غیرتی برای شماها نمانده تا درک درستی از ناموس داشته باشید و نمی تونید خودتون رو جای پدر و مادر و برادران دختری قرار بدید که با آبروی همه رو برده و ...
اینجا توی اهواز پلیس و قوه قضائیه با دارندگان اسلحه و مجرمان کاملا مهربانانه رفتار میکنه.
و علت اصلی اینهمه اخبار عجیب از اهواز در مورد هفت‌تیر کشی و قتل های عجیب همینه چون مجرمین میدونن بعد از انجام جرم با ریش سفیدی بزرگ طایفه(شیخ) بلافاصله آزاد میشن
پاسخ ها
زنبورک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
شما درست میگید ولی این قضیه ش با هفت تیر کشی و سلاح گرم استفاده کردن فرق میکنه. برای اهالی خوزستان خیلی سنگینه که یه دختر خانواده توی فضای مجازی از خودش عکس ها و فیلم های آنچنانی منتشر بکنه و با لباس ها و ظاهر آنچنانی وارد جامعه بشه.
قوانین قرون وسطایی بهتر از این نمی شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
یعنی تو قانون اومده دختر را می شود کشت؟!
فرزند کشی در فرانسه و زن کشی در آنجا طبق آمار بیشتر از ایران است.
فعلا تو مراقب باش تو اروپا و آلبانی یخ نزنی
طبق آیات قرآن و کتابهای آسمانی هیچ کس حق ندارد بر اساس گمان خود نفسی را بکشد بلکه نیاز به اثبات و جاری شدن حدود الهی است .
حد و حدود الهی بالا تر و برتر از حدود قومی و قبیله ای است ؟؟
در همه حال و همه جا خدا را ناظر اعمال خود بدانیم نه قوم و قبیله را
در واقع شیخ ها ( بزرگان طوایف عرب )عامل قتل های خودسرانه هستند.مخصوصا قتل های اینچنینی
من در شرکت خصوصی کار می کردم
با چشم خود دیدم که آقایی قصد داشت خانمی را که چندین سال زحمت کشیده بود و پست بالایی را گرفته بود را از میدان به در کند بنابراین شروع کرد به ایجاد شایعه که مثلا خانم فلانی را دیدم با مدیر عامل و ...
یا خانم فلانی را بردم ...
در حالی که خانم شوهر دار و بسیار با اخلاق بود
پرسنل می دانستند این حرفها دروغ محض است ولی کسی تذکری نمی داد و همه روابط خانم با ایشون را دستمایه خنده قرار داده بودند
کار به جایی رسید که خانم متوجه شایعات شد و بعد کلی گریه و اعتراض و ... استعفا داد و هیچ طوری برای ادامه همکاری مجاب نشد
مدیر عامل هم وقتی واقعیت را فهمید فقط مرد یاوه گو را اخراج کرد
در حالی که پرسنل شرکت با شنیدن اول حرف نادرست و غیر اخلاقی و غیر واقعی باید - به جای خنده و شوخی در مقابل چنین رفتار زشتی می ایستادند
مشکل جامعه ما از بین رفتن اخلاق و انسانیته
شایعات بی اساس از طرف افراد بیمار بدون تحقیق منتشر می شه و کسی خواهان اثبات ادعاهای مطرح شده نیست
بای ذنب قتلت
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار