بازدید 19115
در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد

عقبگرد دلار از کانال ۳۳ هزار تومانی چگونه رقم خورد؟ / برنامه بازارساز چیست؟

دبیر کل کانون صرافان به تابناک اقتصادی گفت: نرخ دلار توافقی صرافی‌ها در هفته‌های اخیر از محدوده ۳۳۷۰۰ تومان به کانال ۲۹ و ۳۰ هزار تومان کاهش داشته است، در حالی که برای کاستن از اختلاف نرخ دلار بازار آزاد و نرخ توافقی، پیشنهاد این است که تنوع فروش ارز در صرافی‌ها بیشتر شود،
کد خبر: ۱۱۲۶۱۸۶
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۲ 24 June 2022

عقبگرد دلار از کانال ۳۳ هزار تومانی چگونه رقم خورد؟ / برنامه بازارساز چیست؟

محمدرضا مقامی فرد؛ به گزارش تابناک: دوازدهم خردادماه خبری رسانه‌ای شد، مبنی بر اینکه شورای عالی هماهنگی سران قوا به ریاست رئیس جمهور، اختیارات جدید و ویژه‌ای به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده است، به گونه‌ای که با مجوز سران قوا، اختیارات این بانک در بازار ارز افزایش یافته و این بانک مجاز است تا نامحدود در بازار ارز مداخله کند.

سرانجام در ۲۲ خردادماه ۱۴۰۱، ابلاغیه جدید بانک مرکزی به صرافی‌ها، از چراغ سبز بازارساز برای عرضه اسکناس ارز صادرکنندگان به شبکه صرافی‌ها خبر داد و بنا بر این ابلاغیه، از این پس صرافی‌ها می‌توانند اسکناس ارز صادرکنندگان را با نرخ توافقی خرید کرده و به متقاضیان ارزی بفروشند.

این ابلاغیه تاکید دارد که خرید ارز توسط صرافی‌ها از صادرکنندگان بدون محدودیت و با نرخ توافقی و نه دستوری انجام شود. همچنین در بخشی از این ابلاغیه بیان شده است که فروش ارز در سرفصل سایر (کد ۲۴) با احراز هویت متقاضی به فروش برسد. با این اقدام، رفع تعهد ارزی صادرکننده نیز لحاظ می‌شود.

آنچه در این ابلاغیه مشهود بود، تاکید سیاست گذار بر عرضه ارز صادرکنندگان به صورت اسکناس به صرافی‌ها بود؛ اما چند روز بعد، بانک مرکزی از برنامه و یا بهتر بگوییم از گشایش ارزی دیگری هم رونمایی کرد.

بنابراین، با صدور بخشنامه جدید بانک مرکزی، به صرافی‌ها اجازه داده شد تا علاوه بر ارز صادرکنندگان، نسبت به خرید ارز از همه اشخاص حقیقی و حقوقی با نرخ توافقی به منظور فروش به متقاضیان اقدام کنند.

در این بخشنامه آمده است، این خرید ارز از سوی صرافی‌ها با دریافت اصل اظهارنامه گمرکی معتبر مبنی بر ورود اسکناس با نرخ توافقی انجام می‌شود؛ ضمن اینکه مانند گذشته خرید اسکناس خرد از اشخاص با رعایت مقررات ارزی و مبارزه با پولشویی امکان پذیر است. به عبارت دیگر، سیاست جدید بانک مرکزی در ابتدا تنها مختص به صادرکنندگان بود و تنها این افراد می‌توانستند دارایی‌های ارزی خود را به صرافی‌ها عرضه کنند، ولی بنا بر مصوبه جدید، نه تنها صادرکنندگان بلکه تمامی افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند هر میزان ارز که مایلند با قیمت توافقی به صرافی‌ها بفروشند.

کاهش چند کاناله دلار در هفته‌های اخیر

 
کامران سلطانی زاده دبیر کل کانون صرافان کشور در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی در خصوص روند بازار ارز در هفته گذشته اظهار داشت: بازار ارز در هفته‌ای که گذشت، افزایشی نبود، به گونه‌ای که از زمان ابلاغ مصوبه بانک مرکزی به صرافی‌ها مبنی بر اجازه خرید ارز اسکناس از صادرکنندگان توسط صرافی ها، بازار ارز روند کاهشی را تجربه کرده است، در حالی که در این مدت، قطعنامه‌هایی علیه کشورمان صادر شده بود، ولی هیچ یک از این شوک‌ها نتوانستند بازار را افزایشی کنند. این روند نشان می‌دهد بخشنامه ارزی بانک مرکزی، موثر و خوب بوده است.
 

کنترل بازار ارز بدون استفاده از ذخایر بانک مرکزی

 
به گفته سلطانی زاده: حسن این بخشنامه این است که از ذخایر ارزی بانک مرکزی استفاده نمی‌شود و از طریق ارز صادرکنندگان برای تنظیم بازار استفاده می‌شود. هرچند باید توجه داشت که این طرحی است که باید به مرور در سطح صرافی‌های سطح کشور اجرایی شود و در نهایت تمام صرافی‌های سراسر کشور در این چرخه قرار بگیرند؛ بنابراین وضعیت بازار ارز خوب است و در حال حاضر نرخ دلار در صرافی‌ها در کانال ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان قرار دارد.
 
به گفته دبیر کل کانون صرافان، معمولا بخشی از دلاری که توسط صادرکنندگان می‌آید، ارزی است که خودشان از خریداران کالا دریافت می‌کنند که معمولا اظهارنامه گمرکی ندارد و این در حالی است که صرافی‌ها فعلا مجازند که ارز‌هایی را از صادرکننده خریداری کنند که اظهارنامه گمرکی دارد.
 
وی ادامه داد: نرخ دلار توافقی صرافی‌ها در هفته‌های اخیر از محدوده ۳۳۷۰۰ تومان به کانال ۲۹ و ۳۰ هزار تومان کاهش داشته است. البته در بازار آزاد نرخ دلار در محدوده ۳۱۶۰۰ تومان قرار دارد و پیش بینی می‌شود در هفته‌های آتی روند نزولی داشته باشد.
 
سلطانی زاده در خصوص سرفصل سایر توضیح داد: خیلی از هموطنان بلیت و پاسپورت ندارند، ولی برای یکسری هزینه‌ها نیاز به ارز دارند، بنابراین از طریق سرفصل ۲۴ نیاز این دسته از متقاضیان تامین می‌شود. قبلا این نیاز در بازار آزاد پاسخ داده می‌شد، ولی با مصوبه بانک مرکزی این نیاز در صرافی‌های رسمی پاسخ داده می‌شود که البته سقف این سرفصل معادل ۲۰۰۰ یورو می‌باشد.
 
وی افزود: ارز صادرکننده در حال حاضر در صرافی‌ها در سرفصل سایر یا همان کد ۲۴ امکان فروش دارد و مازاد این ارز هم (اگر یک صرافی نیاز داشته باشد که سریع‌تر ارز خریداری شده از صادرکننده را به فروشد)، می‌تواند در بازار متشکل ارزی توسط صرافی عرضه شود و به فروش برساند تا یک صرافی دیگر در یک نقطه‌ای کشور از این ارز استفاده کند.
 

پیشنهادی برای تک نرخی شدن ارز

 
دبیر کل کانون صرافان معتقد است: برای کاستن از اختلاف نرخ دلار بازار آزاد و نرخ توافقی، پیشنهاد این است که تنوع فروش ارز در صرافی‌ها بیشتر شود، یعنی هرچه نیاز ارزی هموطنان در بازار آزاد ـ که در حال پاسخگویی استـ با یک برنامه ریزی زمانی باید در چرخه صرافی‌ها قرار بگیرد، در نتیجه در مجموع به محدود شدن حجم معاملات بازار آزاد منجر خواهد شد. قاعدتا اگر مردم نیاز ارزی خود را در صرافی‌های رسمی دریافت کنند، به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت خواهیم کرد. به بیان دیگر، حداقل نرخی که در صرافی‌ها به مردم اعلام می‌شود با نرخ بازار آزاد و غیررسمی، تفاوت چندانی نخواهد داشت. وی در پایان در خصوص نرخ دلار در سامانه نیما اظهار داشت: نرخ دلار نیمایی در حال حاضر در محدوده ۲۵۸۰۰ تا ۲۶۵۰۰ تومان قرار دارد.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۶
نرخ ارز شدیدا بالا می رود ولی کمی پایین بیاید تمام خبرها پر می شود از اینکه دلار ارزن شد؟زمان زیادی برای دوباره نرخ دلار بالا برود نیاز نیست تا زمانی که درامد ارزی پایین باشد وضع به همین قرار است؟ یا برجام یا ابر تورم.......مدیران ما نشان دادن هیچ کارایی ندارند چون علم ان را ندارند!!؟؟
فقط خجالت بکشید
خندیدم
بازار ساز؟
عقب نشینی؟
برنامه؟
.
.
باشه..
دلیل کاهش نسبی قیمت دلار بازشدن روزنه های امیدبه توافق برجام بود نه مدیریت فوق العاده شما
بنده بعنوان یک دلال زحمتکش دلار و یورو از دولت محترم تقاضامندم که باتوجه به گرانی و باتوجه به تورم ها شرایط مارا بیشتر مدنظر قراردهند و با نوسان های شدید سود ما را افزایش کنند
بنده الان استخر ویلایم در لواسان نیاز به تعمیر دارد ولی چون گران هست نمیتوانم انجام دهم. یک ماشین خسته و دلشکسته لکسوس دارم که توان تعویض لاستیک هایش را ندارم
عجب دست اورد جشمگیری...چشم نخورید
بر طبل شادانه بکوبید که دلار شده 30 هزار تومن!
تا موقعی که نقدینگی به صورت سرسام‌آور در حال رشد هست، هیچ بازاری از جمله بازار ارز رنگ آرامش را نمی‌بینه و روند افزایشی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت. در واقع دلیل گرون شدن دلار این نیست که دلار در بازار نیست بلکه دلیل اصلی اینه که ریال زیادی وجود داره؛ یعنی رشد مداوم و بی‌ضابطه نقدینگی داریم. پس برای کنترل تورم و برقراری آرامش در بازارها، راهی جز کنترل رشد نقدینگی نیست و رشد سرسام‌آور نقدینگی فعلی به دو دلیل به وجود آمده:
۱. تحریم‌ها و انزوای اقتصادی ایران
۲. غارت بیت‌المال توسط مفت‌خورها
تا تحریم‌ها برداشته نشده و دست مفت‌خورها از بیت‌المال کوتاه نشود، اوضاع درست نخواهد شد و روز به روز هم بدتر خواهد شد.
آقا دستتون درد نکنه واقعا عالی کار کردین
جمع کنید بابا بساطتتون رو ، جمع کنید . ملت رو خجسته فرض کردید
کار خود دولت و حکومت است . چه افزایشی و چه کاهشش
عجب عقب گردی در حد 1000 تومان. ماشالله
بیست و سه بود الان که شد بییت و نه تازه سه تومن باید بهتون ایوالله بگیم . بیکفایتهای تماشاچی
بازار آزاد خارج از بانک و صرافی یعنی پولشویی و قاچاق که مشخص نیست چرا جدی برخورد نمی شود و برای همیشه جمع نمی شود!
خیلی هنرکردید که از 25 تومن بردید بالای 33 تومن بعد 500 تومن اوردید پایین
نوابغ اقتصادی هستید
دولت فقط یک تعهد باید داشته باشد هر چه پول چاپ کرده در ازای دلار معادلش دلار داشته باشد و موقع لزوم ریال‌ها را از بازار جمع کند و دلار بدهد به قیمت روز نه دلار دستکاری شده البته مشخص است که این کار را نکرده پس مقصر است و برای رد گم کردن ژست دخالت در بازار و دستگیری سلاطین را می گیرد
با دخالتش اولا به صادرات لطمه می زند دوما اعتماد را از بین می برد که هر دو باز باعث کاهش ارزش پول ملی می شود
بنابراین روزی که بانک مرکزی کاملا مستقل شود و دولت خرابکاری خودش را با دخالت در بازار تشدید نکند کنترل قیمت ارز بهتر صورت خواهد گرفت
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل