بازدید 12301
۶
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خبر داد

اینکه بیماری‌زایی «اومیکرون» کمتر است، قطعی نیست/ واکسن نزدن ۵ تا ۶ میلیون تن نگرانمان کرده است/ مشاهده مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران

وقتی شمار بسیاری از افراد به بیماری مبتلا شوند، طبیعی است که کار سخت‌تر می‌شود. کماکان جز یک یا دو داروی تحقیقاتی، درمان قطعی برای بیماری وجود ندارد و این برای کنترل بیماری کافی نیست، لذا بالا بردن پوشش واکسیناسیون لازم است که البته هنوز ما را قانع نکرده و کنترل بهداشتی اهمیت زیادی دارد.
کد خبر: ۱۰۹۸۴۷۱
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳ 11 January 2022
تابناک اجتماعی
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران مشاهده شده است، گفت: هماهنگی‌های لازم با استانداری تهران و فرمانداران شهر برای کنترل این بیماری صورت گرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر محمدمهدی گویا، در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اخباری که درباره شیوع سالک در تهران و شهر‌های اطراف تهران مخابره شده، گفت: هماهنگی‌های لازم با استانداری تهران و فرمانداران شهرستان‌های تهران برای کنترل این بیماری صورت گرفته است.

وی درخصوص مدیریت بیماری سالک در کشور، بیان کرد: مدیریت سالک در کشور چند بخشی است و سازمان‌های مختلف باید درگیر باشند. موضوع کنترل حیوانات ولگرد، پسماند‌ها و جمع آوری زباله و نخاله ساختمانی اهمیت بسیاری دارد، زیرا هر یک از این‌ها می‌تواند منبع بیماری سالک در یک منطقه‌ای باشد که حتی پیش از این هم بیماری در آنجا دیده نشده است. موضوع مهم این است که اگر این اقدامات هماهنگ در زمان مناسب انجام نشود، بیماری گسترش می‌یابد. ما با بیماری‌ روبه رو هستیم که کنترل آن نسبت به گذشته به سادگی میسر نیست و کنترل سختی دارد که گاهی سال‌ها به طول می‌انجامد. از مردم می‌خواهم با مسئولین بهداشتی کشور همراهی کنند و توصیه آن‌ها را جدی بگیرند.
 
اینکه بیماری‌زایی «اومیکرون» کمتر است، قطعی نیست/ واکسن نزدن ۵ تا ۶ میلیون نفر نگرانمان کرده است/ شاهده مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران

گویا در ادامه گفت: رعایت بهداشت محیط زندگی در داخل و خارج از منزل و اطراف آن اهمیت بالایی دارد. این بیماری اکنون عمدتا در مناطق روستایی استان تهران مشاهده شده است. اگر بتوانیم سریع اقدام کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که بیماری هم به سرعت کنترل شود. اقداماتی که وزارت بهداشت انجام می‌دهد، عمدتا برای کنترل ناقلین این بیماری است؛ برای مثال، چک حشره شناسی و کنترل حشرات مزاحم و چنانچه لازم باشد، این مراقبت‌ها تشدید می‌شود.

وی تاکید کرد: باید توجه کرد که درمان بیماری سالک نیز اهمیت دارد؛ بیمار باید حدود یک ماه تحت مراقبت‌های خاص در مراکز بهداشتی باشد و زمانبندی شده دارو دریافت کند و پس از اتمام درمان هم باید تحت درمان باشد و پس از درمان مراقب باشد که زخمش پوشیده بماند که مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری است. جای خرسندی است که استانداری تهران از این موضوع استقبال و کاری کرده است که نیرو‌ها و سازمان‌های دیگر به کمک وزارت بهداشت بیایند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: با افزایش پوشش واکسیناسیون در کشور، شاهد هستیم که موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا به شکل چشمگیری کاهش یافته است و این نکات ما را به آینده امیدوار می‌کند تا بتوانیم اقدامات کنترلی خود را بهتر دنبال کنیم.
 
وی افزود: از طرفی با سویه جدیدی مواجه هستیم که قابلیت انتقال بالایی دارد و ما را نگران می‌کند، زیرا می‌تواند در زمان کوتاهی جمعیت زیادی را مبتلا کند و اگر چنین شود مراجعات به مراکز درمانی افزایش یافته و تخت‌های بستری آی سی یو تحت تاثیر قرار می‌گیرد، پس باید هوشیار باشیم. ما با یک سویه روبرو هستیم که هنوز مشخص نیست پس از ابتلا به این بیماری چه اتفاقی بیفتد. ممکن است شدت بیماری‌زایی این سویه اکنون کم باشد، اما در آینده شدت بیماری‌زایی آن هم زیاد شود و از این جهت نگران هستیم.

گویا در ادامه گفت: وقتی تعداد زیادی از افراد به بیماری مبتلا شوند، طبیعی است که کار سخت‌تر می‌شود. کماکان جز یک یا دو داروی تحقیقاتی، درمان قطعی برای بیماری وجود ندارد و این برای کنترل بیماری کافی نیست، لذا بالا بردن پوشش واکسیناسیون لازم است که البته هنوز ما را قانع نکرده است و کنترل بهداشتی اهمیت زیادی دارد.

وی همچنین درخصوص وضعیت واکسن کرونا و شرایط تزریق آن، گفت: تنها مرجع علمی که درباره نوع واکسن و استفاده از آن تصمیم می‌گیرد، کمیته ملی واکسن است که متشکل از برجسته‌ترین اساتید کشور است. کمیته علمی مرجع کشوری واکسن، کمیته‌ای است که برنامه واکسیناسیون کووید را مطالعه و بررسی و توصیه‌های خودش را به وزارت بهداشت ارائه کرده است و توصیه‌های کمیته علمی در دست اجراست.
 
اینکه بیماری‌زایی «اومیکرون» کمتر است، قطعی نیست/ واکسن نزدن ۵ تا ۶ میلیون نفر نگرانمان کرده است/ شاهده مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص تشخیص اومیکرون در کشور گفت: برای تشخیص سویه اومیکرون مشکلی نداریم. امکانات تشخیصی در کلیه استان‌های کشور برقرار است، اما حداقل فعلا تشخیص سویه اومیکرون به این صورت نیست که هر که دلش خواست برود و آزمایش شود. بلکه دستورالعملی را وزارت بهداشت تهیه کرده و دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس آن دستورالعمل اقدام می‌کنند.
 
وی افزود: همه پیش بینی‌های لازم در این زمینه انجام شده، یکی از دلایلش هم این است که هنوز به اندازه کافی کیت تشخیصی اومیکرون در کشور نداریم. البته بسیاری از کشور‌ها وضعیت مشابه ما را دارند، منتها با این تفاوت که ما علاوه بر تهیه این کیت، از منابع مختلف در داخل کشور هم تولید می‌کنیم و امیدواریم افزایش یابد. انجام آزمایش برای تشخیص اومیکرون شرایط خاصی دارد که این شرایط خاص ابلاغ شده است.

گویا درخصوص واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال نیز تصریح کرد: این موضوع در کمیته ملی واکسن مورد بررسی قرار گرفته و عمدتا نظر بر این بوده که این واکسیناسیون انجام شود. موضوع واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال به ستاد ملی کرونا ارائه شده و کمیته ستاد ملی کرونا مستندات بیشتری را از کمیته علمی واکسن خواسته تا تصمیم نهایی را بگیرد. سوالاتی در این زمینه مطرح کردند که در حال تهیه پاسخ هایش هستیم و امیدواریم پاسخ‌های ما قانع کننده باشد و ستاد ملی تصمیم نهایی را بگیرد.

وی درخصوص ضرورت تزریق دوز سوم واکسن کرونا نیز، گفت: کسانی که دو نوبت واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده باشند، بعد از مدتی سطح آنتی بادی شان کاهش پیدا می‌کند. بنابراین افرادی که دو نوبت واکسن دریافت کرده اند، مشخص شده که باید حتما نوبت بعدی را هم دریافت کنند. زمان دریافت نوبت سوم و تواتر واکسن متفاوت است، ماموران بهداشتی ما توضیحات لازم را برای مراجعه کنندگان ارائه خواهند داد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: هنوز ۵ تا ۶ میلیون نفر در کشور هستند که حتی نوبت اول و دوم واکسن کرونا را دریافت نکردند که این موضوع ما را نگران کرده است. از طرفی پوشش نوبت سوم هم هنوز کامل نشده است. البته ما برای نوبت سوم، زمان داریم. توصیه من به مردم این است که زمان را از دست ندهند، حتما باید نوبت سوم واکسن را تزریق کنند. دیده شده که نوبت سوم شانس ابتلا به کرونا را کاهش داده و احتمال بستری و بستری در بخش‌های مراقبت ویژه را بسیار کم می‌کند.

وی افزود: تاکنون تقریبا ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور دوز سوم را دریافت کردند، اما این ما را قانع نمی‌کند و با جمعیت ۶۰ تا ۷۰ میلیونی که باید این دوز را دریافت کنند، فاصله داریم. البته اگر کسی نوبت سوم واکسن را دریافت نکرده، ممکن است زمانش نرسیده باشد یا گرفتاری‌های شخصی و خانوادگی منجر به آن شده است. زیرا معتقدم مردم ما از اهمیت واکسیناسیون کاملا مطلع هستند و می‌دانند که این واکسن چقدر در حفظ ایمنی آن‌ها موثر بوده است.
 
اینکه بیماری‌زایی «اومیکرون» کمتر است، قطعی نیست/ واکسن نزدن ۵ تا ۶ میلیون نفر نگرانمان کرده است/ شاهده مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران
 
گویا در ادامه گفت: مردم باید به ما اعتماد کنند و وزارت بهداشت برای اعتماد مردم اهمیت ویژه‌ای قائل است. تاکنون حدود ۱۲۴ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده و این نشان می‌دهد، مردم به ما اعتماد کردند و اگر مشکل دیگری هم باشد، می‌توانیم با تعامل با مردم آن را حل کنیم.

وی درخصوص گزارش مرگ ناشی از اومیکرون در کشور، گفت: تاکنون گزارش مرگ ناشی از اومیکرون در کشور نداشتیم. به طورکلی هم آنچه مشاهده شده، موارد مرگ ناشی از اومیکرون عمدتا کم و نادر هم بوده؛ حتی در کشور‌هایی که تعداد زیادی مبتلا داشتند هم کم بوده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس نیز اظهار کرد: ما دستورالعمل اینکه یک دانش آموز چگونه به مدرسه مراجعه کند را ابلاغ کردیم؛ پروتکل‌هایی مانند اینکه اگر دانش آموزی واکسن تزریق نکرده بود، چه اقداماتی باید در قبالش انجام شود و... که این موارد هم با جزییات ابلاغ شده است. کلیه مدارس کشور بر اساس این دستورالعمل که مورد تایید ستاد ملی کرونا قرار گرفته اند، عمل می‌کنند.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
ایران از نظر واکسیناسیون طبق گفته دانشگاه امریکایی یه پله بالاتره و حتی از ترکیه که متاسفانه
این 6 میلیون فایزر میخواهند خریداری کنید که واکسن بزنند
هر چی هم شد گردن خودشان
بهشت زوری واکسن زوری حتی مدل واکسن هم زوری اونم از نوع چینی
کشور اجبارها
رئیس بهداشت جهانی هم از اینکه عده ای تصور میکنند قدرت بیماری زایی اومیکرون کمتر است ابراز نگرانی کرده است
از ظهور کرونا پیدات نبود،
الان یک روز در میان ظاهر می شی
خدا به خیر بگزرونه
آقای دکتر نگران 5 میلیون نفر واکسن نزده نباشید اگر انصاف دارید یک کار علمی و میدانی انجام بدهید می بینید که تعدد نسبی و درصد افراد مبتلا واکسن زده خیلی بیشتر از افراد واکسن نزده هست از نظر فراوانی و علتش کارکرد خطرناک واکسن ها در تضعیف سیستم ایمنی هست ،حداقل برای انجام تحقیق هم که شده اجازه بدهید این 5 میلیون نفر واکسن نزنند تا بعد از کرونا مشخص شود این ها در دهه های آینده سالم ترین افراد این باقی خواهند ماند واکسن کرونا با تمام واکسن هایی که بشر ساخته متفاوت است زیرا این واکسن زمان لازم را برای کار آزمایی بالینی نداشت ،از شواهد و قراین و تعداد افراد دارای عوارض بعد از تزریق واکسن در جهان می توان تفاوت واکسن کرونا با تمام واکسن هایی که ساخته شده را فهمید...چه کسی واکسن دیفتری زده و خونش لخته شده و سکته کرده؟چه کسی واکسن هاری زده و هار شده و مرده؟چه کسی واکسن کزاز زده سکته کرده؟چه کسی واکسن سل زده و ذات الریه گرفته مرده؟سالهاست که مردم دارند این واکسن ها را تزریق می کنند اما هیچ عوارضی از آنها گزارش نشده لذا تفاوت معنا دار واکسن کرونا با سایر واکسن ها را با این استدالا می توان به عینه درک کرد .
برای درمان زخم های سالک، درمان موثر و قطعی، حجامت سوزنی زخم ها چند بار به فاصله دو روز یکبار،
بدون تزریق گلوکانتیم و فریز کردن و.... در کمتر از یکماه، قطعا درمان میشه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل