بازدید 22929

رئیس جمهور در خصوص «دلار ۴۲۰۰» شفاف سازی کرد؛ شوک به معیشت مردم ممنوع!

رئیس جمهور گفت: دو راه بیشتر برای ارز ترجیحی وجود نداشت؛ یا ادامه ارز ترجیحی یا حذف ارز ترجیحی و جبران آن برای مردم که مجلس نه به ادامه ارز ترجیحی و نه به جبران این ارز رأی داد. ما باور داریم اگر ارز ترجیحی قطع شود، قطعاً باید برای جبران آن در زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکری جدی کرد.
کد خبر: ۱۰۹۷۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷ 09 January 2022

رئیس جمهور در خصوص «دلار ۴۲۰۰» شفاف سازی کرد؛ شوک به بازار و معیشت مردم ممنوع!

 

به گزارش تابناک اقتصادی؛ حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۹ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: حرکت ۱۹ دی مردم، علما، طلاب و فضلا که به حمایت از امام (ره) قیام کردند و منجر به وقوع انقلاب شدند و همچنین یاد حاج قاسم شهید را گرامی می‌دارم.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه تصریح کرد: به دلیل احترام به قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، امروز در این جلسه حضور پیدا کردم چرا که در روز تقدیم لایحه، ابعاد بودجه ۱۴۰۱ و شاخص‌های آن را گفته بودم و دو بار حضور برای بررسی بودجه از سوی روسای جمهور مسبوق به سابقه نبوده، اما به دلیل اجابت درخواست مجلس برای تبیین این لایحه آمدم و البته مشروح لایحه بودجه از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه ارائه می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز همگرایی میان مجلس و دولت در جهت رفع مشکلات مردم از انتظارات آن‌هاست، اظهار داشت: همکاری میان مجلس و دولت در موارد بسیاری صورت گرفته و آهنگ آن‌ها یکی بوده است، مانند قانون هسته‌ای که در مجلس تصویب شد و دولت به دنبال اجرای آن است؛ قانونی پیرامون مسکن که مجلس تصویب کرد و دولت در اجرای آن همت دارد، همچنین قانون حمایت از تولید که مجلس و دولت با همسویی و همراهی قصد دارند خواسته مردم را اجابت کنند.

تدوین بودجه به عنوان سند مالی کشور نیاز به همکاری دو قوه دارد

رئیسی در ادامه یکی از جلوه‌های مفید همکاری میان دو قوه را موضوع بودجه دانست و افزود: تدوین بودجه به عنوان سند مالی کشور نیاز به همکاری دو قوه دارد و امروز انتظار مردم و امید آن‌ها به دولت برای گره‌گشایی از زندگی است و به ویژه انتظار دارند معیشت آن‌ها تأمین شود.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: شما با مردم در ارتباط هستید و این امید وجود دارد که معیشت آن‌ها حل شود که در این زمینه اقداماتی نیز انجام شده و تلاش دولت این است که به وعده‌های خود، تحقق عینی و عملی بخشد و به آن‌ها در عمل پایبند باشد.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه با اشاره به موفقیت کشور در مقابله با ویروس کرونا یادآور شد: این موضوع باعث شد موفقیت‌ برخی کشور‌ها و کشور‌های غربی به رخ ما کشیده نشود، چون امروز پایین‌ترین سطح ابتلا و فوتی را در کشور داریم و علیرغم شرایط کشور‌های همسایه و برخی کشور‌های غربی، همت مردم و پیگیری مسئولان باعث شده است، امروز شاهد وضعیت کاملاً متفاوتی در ایران اسلامی در صیانت از جان مردم باشیم.

کنترل تورم از مهم‌ترین خواسته‌های مردم است

رئیس جمهور ادامه داد: حل مساله تورم، یکی از خواسته‌های اصلی مردم است و کنترل آن امروز دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد سیر نزولی تورم آغاز شده است، گفت: از این جهت باید خداوند را شاکر باشیم که اقدامات منجر به آغاز سیر نزولی تورم شده؛ در تاریخ ۵۰ تا ۶۰ ساله اخیر سیر صعودی تورم در کشور بی سابقه بود، ولی امروز سیر نزولی تورم آغاز شده است که امیدواریم به کاهش قیمت‌ها در حوزه‌های مختلف بینجامد.

رئیسی تصریح کرد: روند افزایشی صادرات در کشور که به ۴۰ درصد رسیده و باید تلاش کرد تا افزایش پیدا کند، این سهم باید در جای خود قرار گیرد چرا که ما در منطقه نقش مهمی داریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: با وجود همه تحریم‌ها امروز افزایش صادرات نفتی و میعانات را داریم، در حالی که برخی دائم عنوان می‌کردند مگر می‌شود به صادرات این چنین دست یابیم، به همین جهت منابع ارزی در کشور رو به افزایش است.

وی یادآور شد: افزایش صادرات در حالی محقق شده که وجوه حاصل از صادرات نیز در حال بازگشت به کشور است.

رئیسی توازن در سیاست خارجی را یکی دیگر از وعده‌های انتخاباتی خود برشمرد که در حال حاضر در حال محقق شدن است و اضافه کرد: برای منطقه و جهان ثابت شده که جمهوری اسلامی به دنبال توازن در سیاست خارجی به ویژه با کشور‌های همسایه است.

افزایش صادرات تا سه برابر به کشور‌های همسایه

وی با بیان اینکه طی ۳ تا ۴ ماه گذشته روابط تجاری ایران با برخی کشور‌های همسایه تا سه برابر افزایش داشته است، گفت: مهم‌ترین مساله امروز، موضوع افزایش اعتماد مردم به دولت است که این مهم با هیچ چیز قابل تعویض نیست.

رئیس جمهور اضافه کرد: اگر طی چند ماه گذشته، شاهد حوادث غیرمترقبه‌ای همچون سیل، زلزله یا حملات سایبری بوده ایم این مسائل با اعتماد مردم پشت سر گذاشته شد و امروز حتی غربی‌ها هم می‌دانند که مهم‌ترین دستاورد دولت خنثی سازی تحریم‌ها بوده است.

رئیسی با بیان اینکه امروز برای خنثی سازی تحریم‌ها در دو جبهه حرکت کرده ایم، افزود: نخست در زمینه خنثی سازی تحریم‌ها و دوم در حوزه رفع تحریم ها؛ قرارگاه رفع تحریم‌ها در کشور فعال است و ما به هیچ عنوان امروز تحریم‌ها را برای خود مانع نمی‌دانیم.

وی تصریح کرد: اعتماد مردم، در کنار هم قرار داشتن مردم و مسئولین و دستگاه‌های مختلف ما را به نتیجه خواهد رساند، این مساله ناشی از اعتقاد و باور ما و مبتنی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب است.

هدف گیری دولت در بودجه ۱۴۰۱ برای دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه تجربه چند ماه گذشته ما نشان می‌دهد که بر مبنای فرمایشات رهبری مبنی بر اعتماد به داشته‌های داخل و حرکت با ایمان و عزم راسخ داشته ایم، گفت: در زمینه بودجه ۱۴۰۱ هدف گیری دولت، رشد ۸ درصدی اقتصادی است. امیدواریم اقدامات پیش بینی شده ما را به این میزان از رشد برساند.

وی تاکید کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته مشکلات جدی در کشور وجود داشته و بعضا رشدی کمتر از یک درصد را شاهد بوده ایم. امیدواریم عدد در نظر گرفته شده با همکاری و همیاری مسئولان محقق شود و در سایه آن معضل بیکاری حل و فصل شود و چرخ‌های تولید به حرکت درآید.

رئیس جمهور مهار تورم در بودجه را یکی دیگر از هدف‌های دولت برشمرد و اضافه کرد: ما نباید شاهد باشیم که فقیرمان فقیرتر و غنی ما غنی‌تر شود. بودجه باید به نحوی تدوین شود که سفره مردم آسیب نبیند.

شفاف سازی در خصوص «دلار ۴۲۰۰»

رئیس جمهور با بیان اینکه از نکات مهم لایحه بودجه که در کمیسیون تلفیق نیز نمایندگان درباره آن بحث و بررسی داشتند، موضوع ارز ترجیحی است، ادامه داد: موضوع ارز ترجیحی دغدغه همه ماست؛ هم ما و هم شما که بحث درستی نیز است.

وی گفت: زمانی که دولت سیزدهم کار را شروع کرد از ۸ میلیارد دلاری که در قانون بودجه برای ارز ترجیحی پیش بینی شده بود، مبلغی نمانده بود؛ بدین معنی که در نیمه دوم سال اعتباری برای تخصیص ارز ترجیحی باقی نمانده بود؛ بنابراین اگر دولت می‌خواست به آنچه در قانون پیش بینی شده، عمل کند، باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد، اما از آنجا که سفره مردم خط قرمز ماست و نمی‌توانستیم به بازار شوک وارد کنیم، موضوع را در جلسات مختلف دولت مطرح کردیم و سپس در شورای هماهنگی سران قوا مورد رسیدگی قرار گرفت.

رئیسی تصریح کرد: پس از رفت و برگشت‌های بسیار بحث‌هایی درباره اینکه ارز ترجیحی باید برای ماه‌های آتی ادامه یابد و سپس برای جبران آن تمهید مقدماتی پیش بینی شود، مطرح شد و شورای عالی هماهنگی اقتصادی بر این موضوع هم نظر شدند.

رئیس کابینه سیزدهم ادامه داد: زمانی که موضوع ارز ترجیحی به استحضار مقام معظم رهبری رسید، ایشان سخن بسیار حکیمانه‌ای فرمودند و مطرح کردند نظر مجلس در این باره اخذ شود. پس از فرمایش ایشان، موضوع در دولت مطرح و لایحه دوفوریتی در دولت تصویب شد که براساس آن ارز ترجیحی برای چند ماه آتی ادامه یابد تا شرایط آماده شود، همچنین جبران ارز ترجیحی در صورت حذف پیش بینی شود، زیرا حذف ارز مذکور بدون جبران برای مردم به ویژه نیازمندان کار درستی نیست. باید حذف ارز ترجیحی جبران شود، لذا در لایحه مذکور هر دو نکته مورد نظر قرار گرفت.

وی اظهار کرد: لایحه مذکور تقدیم مجلس شد و مجلس و نمایندگان به فوریت آن رأی ندادند؛ بنابراین، لایحه باید به صورت عادی بررسی می‌شد، یعنی مجلس نه اعلام کرد که با وجود اینکه پولی نداریم ارز ترجیحی را چه کنیم، نه درباره اینکه اگر ارز ترجیحی حذف شود، درباره جبران آن باید چکار کرد، نظر دادند.

رئیسی تصریح کرد: دو راه بیشتر برای ارز ترجیحی وجود نداشت، یا ادامه ارز ترجیحی یا حذف ارز ترجیحی و جبران آن برای مردم که مجلس نه رأی به ادامه ارز ترجیحی داد و نه به جبران این ارز رأی داد.

رئیس دولت سیزدهم توضیح داد: رأی به عدم فوریت لایحه دولت به معنی فوریت حذف ارز ترجیحی است، زیرا ما باید به قانون مراجعه می‌کردیم و براساس قانون بودجه از آنجا که ارز ترجیحی پیش بینی نشده، باید این ارز حذف می‌شد، لذا شرحی برای ریاست محترم مجلس نوشتم و توضیح دادم که در جلسه‌ای برای نمایندگان محترم تبیین کند که عدم رأی به فوریت لایحه دولت به چه معناست.

رئیسی بیان کرد: مجلس یا باید تعیین می‌کرد که ارز ترجیحی ادامه یابد یا باید مشخص می‌کرد که این ارز حذف شود و جبرانی برای آن تعیین شود که مجلس هیچ یک را نظر نداد. نتیجه این موضوع آن است که ارز ترجیحی باید حذف شود، اما از آنجا که این کار را به مصلحت ندانستیم، زیرا این کار را به نوعی شوک وارد کردن به سفره و معیشت مردم می‌دانستیم، بنابراین مشکل را با مقام معظم رهبری مطرح کردیم.

وی با بیان اینکه خداوند متعال به مقام معظم رهبری طول عمر با عزت عطا کند که ایشان مشکل را حل فرمودند. معظم له مانند همه موارد که مشکلات را حل می‌کنند، این مشکل را برای این چند ماه حل کردند، گفت: فعلا وضعیت اقتصادی کنونی را ادامه دهید تا این موضوع به صورت قطعی تعیین تکلیف شود.  

رئیس جمهور تصریح کرد: ما باور داریم اگر ارز ترجیحی قطع شود، قطعاً باید برای جبران آن در زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکری جدی کرد، نباید بدون در نظر گرفتن جبران این ارز حذف شود؛ بنابراین، در این رابطه سازمان برنامه و بودجه با صاحب نظران در مجلس و ریاست محترم مجلس جلسات بسیاری داشتند تا بتوانیم با همفکری و همراهی مجلس و دولت، مسائل را حل کنیم.

وی اظهار کرد: چه مباحثی که امروز مطرح شده و چه مباحثی که مورد بحث است، می‌تواند ابعاد مختلف این موضوع را مورد بحث قرار دهد و ما موافقیم که بحث‌ها و بررسی‌هایی در مجلس صورت گیرد که بتواند منجر به تصمیمی شود که از یک سو رشد اقتصادی به همراه داشته باشد و از سوی دیگر به معیشت مردم کمک کند.

رئیسی ادامه داد: هر تصمیمی که بتواند نظام اقتصادی، پولی و مالی کشور را در انضباط قرار دهد، مورد حمایت ماست؛ البته دغدغه‌ای که نمایندگان نسبت به ارز ترجیحی دارند را باید بتوان به عنوان تصمیم مهم و با نگاه به ابعاد مختلف آن مورد توجه قرار داد.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه باید مجلس و دولت با همفکری و همگرایی مسائل را دنبال کنند، افزود: یکی از مهمترین نکاتی که مورد توجه ما و نمایندگان است، عدالت در پرداخت‌هاست و از ابتدا تاکنون دغدغه ما این بوده و تفاوت در پرداخت‌ها نسبت به کسانی که مدرک و شغل یکسانی دارند، درست نیست و پرداخت نامتوازن مردم، کارکنان، مجلس و دولت را آزار می‌دهد و از هر طرحی برای عدالت در پرداخت حقوق و مزایا و تأمین و تضمین کننده عدالت را مورد حمایت ماست؛ توجه به حقوق اساتید، تمامی کارکنان و معلمان و دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف مورد توجه ما است.

رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه نظام هماهنگ عادلانه پرداخت از نیاز‌های جدی کشور است، یادآور شد: در این رابطه از هر فکر و اندیشه‌ای در مجلس حمایت خواهیم کرد، به عنوان مثال برخی اساتید که در رده‌های بالای تدریس هستند و سوابقشان در حد استاد تمام بوده باید مورد حمایت قرار گیرند، زیرا جزو سرمایه‌های کشور هستند. همچنین باید به اساتید دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی و پژوهشگاه هم توجه کرد؛ حقوق برخی کارکنان دادگستری زیر ۵ میلیون تومان است و باید بتوان مشکل نه تنها یک بخش و نهاد بلکه همه کارکنان را حل کرد و در این رابطه همه بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه مجلس و دولت در جایگاه خدمتگزاری قرار دارند، افزود: یکی از دغدغه‌های جدی باید نظام  پرداخت حقوق عادلانه باشد و این مهم مورد تأیید ماست.

وی افزود: هر طرحی در جهت ریشه کن کردن فقر و مشکلات معیشتی باشد مورد حمایت دولت است و ما نمی‌توانیم شاهد باشیم که خانواده‌ای امکان معیشت حداقلی خود و خانواده را نداشته باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: کمیسیون‌های تخصصی و همچنین کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه نظراتی دارند که می‌توانیم با همفکری یکدیگر و در جهت رفع مشکلات مردم آن‌ها را مورد توجه قرار دهیم. به عنوان مثال اگر قرار است ارز ترجیحی حذف شود می‌توان در مورد چگونگی آن و همچنین ساختار اجرای آن بحث و تبادل نظر بین دولت و مجلس شکل بگیرد و البته تصمیم نهایی در خصوص بودجه و نظر پایانی با مجلس است.

وی در خصوص شرایط امروز کشور و امید به آینده، گفت: امروز زمینه آمده است که آرزوی نیرو‌های دغدغه‌مند و انقلابی برای تحقق عدالت و اجرای واقعی عدالت در عمل محقق شود تا عدالت به کام مردم شیرین آید و این تصمیمات زندگی آن‌ها را متحول کند. البته دشمن نمی‌خواهد این اتفاق بیفتد، اما ما مصمم هستیم و این عدالت را دست یافتنی می‌دانیم و اصلاح ساختار جذب، پرداخت، ارتقای عدالت، معیشت و ... را امری شدنی می‌دانیم.

رئیسی تصریح کرد: با وجود وضعی که دشمن با تحریم‌ها و تهدید‌ها ایجاد کرده، به توفیق بیشتر و پیشرفت و آینده روشن امیدوارتر از همیشه هستم و می‌دانم برای تصمیم گیری‌های مهم با همکاری مجلس شرایط آماده است و ما ناگزیریم برای رفع مشکلات تصمیمات مهم بگیریم که این تصمیمات در گرو همکاری مجلس و دولت محقق می‌شود و بی شک آنچه بحث شده و دغدغه‌های بجای نمایندگان در خصوص آن مطرح شده، حتما مورد توجه و احترام دولت قرار خواهد گرفت.

توضیحات صریح رئیس مجلس درباره اظهارات رئیس جمهور درخصوص ارز ۴۲۰۰

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۹ دی ماه) مجلس در جریان رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور با اشاره به اهمیت موضوع ارز ترجیحی که با معیشت مردم سر و کار دارد، گفت: همان طور که اشاره شد، در بودجه سال ۱۴۰۰، ۸ میلیارد دلار برای ارز ترجیحی پیش بینی شده بود و مجلس بیش از آن را پیش‌بینی نکرده بود و در جزء (۲) بند (ب) تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۰ به دولت این اختیار را داده بود که دولت سیاست‌های جبرانی خود را در قالب کمک معیشتی و یارانه به مردم به صورت مستقیم بدهد که این موضوع در قانون روشن است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آنجا که دولت محترم تازه کار خود را شروع کرده بود، سه ماه زمان برد و البته بخش قابل توجهی از ارز مربوطه در ۶ و ۷ ماه اول هزینه شده بود؛ دولت بعد از ۳ یا ۴ ماه بررسی، یک لایحه دو فوریتی (درباره ارز ترجیحی) داد و توقع داشت ظرف ۴۸ ساعت مجلس درباره آن تصمیم بگیرد، اما طبیعتا مجلس هرگز برای یک امر به این مهمی تصمیم فی‌البداهه، عجولانه و ۴۸ ساعته نخواهد گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه مجلس به فوریت لایحه ارز ترجیحی رأی نداد، عنوان کرد: این موضوع همچنان در کمیسیون در حال بررسی است و اگر واقعا این بحث بود، خوب بود که دولت محترم اصلاحیه بودجه می‌داد که در حقیقت این اصلاحیه نیامد.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: امروز در مجلس همان‌طور که رئیس جمهور اشاره کرد، ما و دولت بعد از کلیات، بحث مربوط به معیشت مردم را در اولویت اول قرار می‌دهیم که اگر مجلس در کلیات به جمع‌بندی رسید، در جزئیات این هماهنگی با دولت وجود دارد و به مردم این اطمینان را می‌دهیم که به موضوع معیشتی رسیدگی کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر اینکه دغدغه نخست مجلس معیشت مردم است، خاطرنشان کرد: حتما اولویت ما در بررسی ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ توجه به معیشت مردم با اولویت محرومان و مستضعفان خواهد بود.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۹
حسن روحانی بعداز گرانی بنزین گفت : به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی خواهیم داد ولی معلوم شد فقط به ۱۱ میلیون نفر که بیشترشان کارمند دولت بودند یارانه داده

احتمالا دولت رییسی هم حرف از کمک معیشتی برای ۸۰ میلیون نفر میزنه ولی به چند صد هزار نفر محدود خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
امروز که سخنرانی رییسی در مجلس برای دفاع از نگهداشتن

ارز ترجیحی را شنیدم

و دست رد

به سینه او زدند و مطمئن هستم که گرانی وحشتناکی در انتظار کشور و مردم است

واقعا دلم برای رییسی سوخت و میدانم که خودش را در بد گردابی انداخته است

چند هفته یا حداکثر ماه دیگر خواهد فهمید که چه اشتباهی کرده است ؟
بسیجی بیت رهبری
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
ارز دولتی باعث رانت می شود
هر گونه تغییر در سهمیه های سوخت و قیمت آنها، حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی، ایجاد انواع مالیات های جدید و افزایش دیگر مالیات ها و عوارض، افزایش قیمت برق و گاز و ... با هر بهانه ای یعنی افزایش تورم و کوچک شدن سفره مردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
برداشتن ارز ترجیحی 4200 تومانی یعنی گرانتر شدن وحشتناک تمام ارزاق عمومی که با 8 میلیارد دلار برای معیشت اولیه مردم به شرح زیر وارد میشد
و بعد از ابن باید با ارز آزاد یعنی 6 برابر گرانتر وارد شوند

گندم برای نان مردم

جو و ذرت و سویا برای خوراک دام ( مرغ و گاو )که حتما

گوشت مرغ و قرمز و تخم مرغ چندین برابر گرانتر میشوند

دانه های روعنی و روغن تصفیه نشده خوراکی که حتما بسیار گران خواهند شد

و دارو و مواد اولیه ساخت دارو و تجهیزات پزشکی و

آزمایشگاهی که اینهم بشدت گرانتر خواهند شد

امروز رییسی سعی خودش را کرد که نگدارد تا ارز ترجیحی را بردارند ولی رصایت ندادند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
فکر کنم دیگه کار از کوچک شدن گذشته و دیگه باید با میکروسکوپ سفره رو پیدا کنیم
حذف نکن جبران پیشکش ---- نظارت را بر رانت خوران و دزدان بیشتر بفرمایید البته اگر می توانید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
همون ارز دقیقا خود رانت است
ارزهای ترجیهی و رانتی برای قرن 20 است که همه کشورها آن را کنار گذاشتند چون فهمیدن چه بلایی سر اقتصاد می آورد ولی در ایران که از طریق مشاوران صندوق بین المللی پول هنوز اجرا می شود که تورم 50درصدی و دلار 30 هزار تومانی به ارمغان می آورد و هر چه قدر این ارز رانتی باشد تورم و گرانی دلار بیش از حد خواهد رفت
بسه دیگه انقد با این مردم بیچاره بازی نکنید .
اقای رئیسی اگر سفره مردم خط قرمز شماست پس باید جریمه بشید چون از خط قرمز با گرانیهای اخیر عبورکردید
در عمل به حرف باید دید چقدر صحت دارد
امیدواریم همینطوری باشد که رییس جمهور گفته است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
امکان ندارد که رییسی بتواند زورش به جبهه پایداری

ها که مجلس و بسیاری از نهادها را قبصه کرده اند

!!!!! و مافیای پر قدرت برسد

روسای جمهور در این سیستم حکومتی کاره ای نیستند

و فقط باید مجری دستورات باشند
همین الان تو شوکیم!
خود ایشان با قطعیت می گفتند ارز ۴۲۰۰ فساد زا است ولی بعد از انتخابات از حرف خود عقب نشیتی کردند
پاسخ ها
امیرحسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
تو این مملکت تا مسئولیت کاری را نداشته باشی خیلی حرف و انتقاد می کنی امیدوارم یک مسئولیت اجرایی هم به مدیر مسئول کیهان بدهند تا بفهمد با حرف زدن امورات یک مملکت نمی چرخد
خوبه برای اولین بار در جهان میخوان، هم رشد اقتصادی 8% داشته باشند هم تورم رو مهار کنند در حالی که این دو پارامتر معکوس هم عمل میکنند!!!!!
بعد هم شما هم میخواستید نرخ ارز ترجیحی آزاد بشود! هم هم میخواستید میزان ارز ترجیحی که قرار است نرخ آن آزاد بشود را افزایش بدهید!!!! یعنی دوباره ارز ترجیجی 4200 اضافه بر بودجه 1400 بگیرید بعد بگید خب دیگه ارز تجریحی نداریم و از امروز 30،000 قیمتش هزار تومن هست!!!
به نظرم قبل از هر چیز شاید بهتر باشد یک بازنگری ای در برنامه های اقتصادیتون داشته باشید!
با کاهش تورم قیمت‌ها پایین نمیان؛ باید تورم منفی شه و یه مدت منفی بمونه تا این اتفاق بیفته.
حقوق شرکت نفت و گاز و پتروشیمی و سایرین که چند ساله حقوقشون سه برابر دانشگاهها و سازمانهای دیگه هست کم کنید و به سایرین بپردازید فکر کردن که کلا منابع مال اینهاست و اینها کشفش کردند
حذف دلار 4200 شوک ممنوع ، نمودنم وقتی 4200 بشه مثلا 23000 چیزی گرون نشه میشه نمیشه یعنی چی خود جمله شوک اوره
چی شد سه روزه میخواستی بورس رو درست کنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شوک !!!!!!
یکی باید بهش بگه نزولی شدن شیب تورم منجر به کاهش قیمت ها نخواهد شد بلکه از سرعت افزایش قیمت ها خواهد کاست.
سیر تورم که در تاریخ 50 , 60ساله کشور بی‌نظیر بود، امروز سیر آن نزولی شده است!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آنچه از این ارز 4200 تومانی برای مردم گذاشتید آش نخورده بود و دهان سوخته!
امروز همگرایی میان مجلس و دولت در جهت رفع مشکلات مردم ..
حالا چرا روز بروز معیشت مردم متوسط سختتر میشد حتما دلیل دیگری دارد
این آقا هم اومده ادامه راه دولتمردان غیور و قدرتمند و سیاستمدار و مدیر و مدبر قبلی را ادامه بدهد. کاملا معلومه در حرف زدن دست کمی از دیگران ندارند. دوره اشان هم که تموم بشه دیگه کسی نمیاد بپرسه که باباجان اون وعده ها که دادی چی شد؟
گران كردن ماشين ممنوع
تورم ممنوع
بالارفتن دلار ممنوع
...
..
..
همش دروغ
حقوق برخی کارکنان دادگستری زیر ۵ میلیون تومان است و باید بتوان مشکل نه تنها یک بخش و نهاد بلکه همه کارکنان را حل کرد و در این رابطه همه بهره‌مند شوند.
قرار بود با افزایش بنزین هم قیمت ها بالا نرود ولی در عمل چه شد؟!
بالاخره چی شد رئیسی یک چیز گفت قالیباف چیز دیگری و من که نفهمیدم تکلیف چیه،ارز ترجیحی برای سال آینده حذف شده اگر نشده پول داره دولت یا الکی رو کاغذ هست؟تیتر خبرت هم که شفاف سازی هست بردار تابناک جان ،بیشتر پیچیده کردن کار بود تا شفاف سازی
می گم اقای رییس جمهور میشه معنای معیشت مردم رو تعریف کنی ببینیم چی رو می گی معیشت آخه!
دقيا مثل دستور برگشت قيمت افزايش ماشين
جناب آقای رئیس جمهور ،الان با نظارت وبرخورد جدی با مافیای ،وکسانیکه برای رانت خواری واختلاس به جامعه وازار مردم هستند ،باید دستشان قطع شود، ،فرقی ندارد جنگ اقتصادی است ،
آقای رئیسی عزیز سفره مردم بیچاره خط قرمز هست،جلو گرانی بگیرید،دلالان یاد گرفت گوشت و مرغ و برنج ومیوه جات وتخم مرغ که تولید داخلی هست با دلار میفروشند،خوب بهانه ای براشون شده،دلار ربطی به اقلام مصرفی مردم بیچاره ندارد.وزیر کشاورزی و صنعت و معدن و صمت نمیتونند مدیریت کنند عوض کنید
به راستی شده ایم موش آزمایشگاهی. هر کس از راه میرسه یه تز جیدی مدهد تا ببیند فید بک وبازخورد و نتایج تزش بر زندگی مردم چیست؟؟
درست ترین راهکار این بود که نخست چاره ای برای تورم می اندیشیدید بعد از آن ارز 4200 را حذف می کردید. نه این که خاک سیاه را به سر ملت کنید بعدش بنشینید بیاندیشید که چرا نتیجه عکس داد!! ما دیگه تاب بدبختی و سیاه روزی بیشتر از این را نداریم بسه دیگه آقا
هیچ منفعت خاصی در این دولت ندارم و از طرفی هیچ کاری هم به مزدوران و کسانی که منافعشان در این دولت به خطر افتاده ندارم، اما از رئیس جمهور و اقدامات و تصمیمات عدالت محور آن صد در صد حمایت میکنم
اصلا لازم نیست ما با دوران شاه مقایسه کنیم کافیه با همین ۱۵ سال پیش مقایسه کنیم . سر خیابان ما یک پیتزافروشی بود که ما پیتزا می خوردیم دانه ای ۵ هزار تومن الان همان پیتزا شده ۶۰ هزار تومان یعنی ۱۲ برابر شده حالا حقوق مردم چند برابرشده ؟ ۳ تا۴ برابر . این فاجعه ای است که اینها سر اقتصاد مملکت فقط تو همین ۱۵ سال اخیر آوردند
مردم بریدن از این همه گرانی بسه
حذف ازز ترحیحی یعنی ناتوانی دولت رییسی در برابر اختلال کنندگان و شرکتهای دولتی و خصولتی و دلالان ارز ۴۲۰۰ که نمی توانیم ارز را بطور صحیح و درست تقسیم کنیم و بعد مردم هزینه ناتوانی دولت و مجلس و قوه قضاییه را در برابر مفسدان میدهند
الان مثلا بصورت شفاهی گفتن شوک ممنوع! این شفاف سازی بود؟
یعنی از فردا دیگه چیزی گرون نمیشه؟ تو این ۱۶۰ روز که قرار بود چیزی گرون نشه ولی ماشالا داره میشه باید یقه کیو بگیریم؟
یکهو ارز ترجیحی را حذف میکنید بعد میگین شوک ‌ممنوع!!؟!؟!!
شماها تا حالا اسم علم اقتصاد به گوشتون خورده؟!؟
هر چیزی میگن یعنی عکسش قراره اتفاق بیفته
در عرض چند ماه که دولت جدید اومده برنج از کیلویی 30 تومن رسیده به هشتاد تومن بعد می خوان شوک وارد نشه در دولت قبل در 8 سال از 14 رسید به 30 اونم بعد از تشديد تحریم و خروج ترامپ از برجام
فقط شعار است واگرنه اگر می خواهد شعار نباید خود دولت لایحه بدهد که حقوق ها با عدالت پرداخت شود نه این که بیاید حقوق یک وزارتخانه را 9 میلیون نسبت به سایر کارکنان افزایش دهد بدهد و بعد بگوید در وقت دیگر عدالت در پرداخت می شود ؟ عدالت این است که همه کارکنان دولت از حداقل حقوق در این اوضاع گرانی برخوردار باشند و دولت همه کارکنان را به یک چشم ببیند.
زمان دولت تدبیر، تخم مرغ ۳۰ هزار تومان بود و زمان دولت انقلابی، ۶۰ هزار تومان! این اگر شوک نیست پس چیست؟
مردم نمی دانند ارز ترجیحی مواد غذایی به جیب سرمایه داران بزرگ تیلیاردی کارخانجات اردی شکری و غذایی و فراوردهای غذایی میره فکر میکنن در مغازه میفروشن هس ارز ترجیحی به جیب دلالان بزرگ بذر را باارز ترجیحی اوردن و به قوطی بذر هشتاد هزار تومان دادن به مردم فروختن سه میلیون تومان ارد تخم مرغ رفت کارخانه شرینی سازی کیک سیصدتومانی را پنچ هزار تومان فروختن مردم هم چسبیدن گوشت کره مرغ لبنیات در عرض کشاورز له میشه بقیه به بدبختی کشاورزی میخندن چرا مستقیم به حساب کشاورز تزریق نمیکند ادامه پیدا کنه مستقیم بهتره بره جیب کشاورز نه عده ای دلال.
سلام عجیبه که بعد از ۴۳ سال هنوز قادر نیستیم یارانه را به اهلش برسانیم. می دانید که سازمان ملل (یونسکو) اخیرا مفهوم با سواد بودن را تغییر داده و گفته با سواد بودن یعنی توانایی تغییر اوضاع بر مبنای بنیان های علمی و دانش.
اینا همش حرفه دولت دیگه کفگیرش خورده ته دیگ و پولی نداره ومجبوره ارز مبادله ای بر داره.منتظر تورم شدید باشید .واقعا جای تاسف داره کشوری که مردمش روی منابع خوابیدن باید گشنگی بکشن اخه چرا
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل