بازدید 14196
۵

قهرمانان حماسه پل جلفا

ساعت ۴ بامداد سوم شهریورماه سال ۱۳۲۰ شمسی یادآور یورش و تجاوز ناجوانمردانه ارتش اتحاد جماهیر شوروی به ایران در جریان جنگ جهانی دوم است. در این روز سه مرزبان غیور ایرانی به نام‌های ژاندارم سرجوخه مصیب محمدی، سرباز سید محمد راثی هاشمی و سرباز عبدالله شهریاری دستور تسلیم در برابر دشمن متجاوز را که از سوی حکومت رضاخان ابلاغ شده بود نادیده گرفته و جان و خون خود را با غیرت و مردانگی تقدیم وطن کردند. با توجه به موقعیت رود مرزی ارس، تنها راه عبور نیرو‌های ارتش شوروی در آن برهه زمانی پل آهنی جلفا در نقطه صفر مرزی ایران و شوروی سابق و فعلی جمهوری خودمختار نخجوان بود و در همان مکان مقاومت تاریخی سه مرزبان ایرانی در دفاع از میهن در مرز جلفا به وقوع پیوست. در این مقاومت سه مرزبان غیور وطن در کنار پل آهنی رود ارس به مقاومت پرداخته و به شهادت رسیدند. مقاومت دو روزه سه مرزبان ایرانی در کنار پل آهنی از نظر فرماندهان ارتش شوروی از پدیده ه­ای شگفت­ آور نظامی بود به طوری که پس از فتح پل و هموار کردن زمینه عبورشان به خاک ایران، بر پیکر شهدا احترام نظامی برجای آورده و اجساد مطهرشان را در کنار پل آهنی جلفا به خاک سپردند. با تأسیس منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس، توجه جدی به میراث فرهنگی و مفاخر ملی در شهر مرزی جلفا سرعت گرفت و در همین رابطه یادمان شهدای شهریور ۱۳۲۰ توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، استانداری آذربایجان شرقی و منطقه آزاد ارس در نقطه صفر مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خودمختار نخجوان پس از بازسازی کامل قبور سه شهید احداث گردید./عکاس : مهدی حسین نژادی
کد خبر: ۱۰۷۵۹۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۹ 13 September 2021
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۵
روحشان شاد و یادشان گرامی باد
حیف که یاد سیاسیون می رود تاریخ
جان اذربایجان
روي پل فقط سمت ايران چفت و بست داره. آدم حالش خراب ميشه.
عين همین جریان در ورودی آن زمان شهر تبریز، در کنار پل آجی چای برای تعدادی سرباز وطن( به گمانم هفت نفر) اتفاق افتاده است.
پس از شهادت این سربازان و ورود ارتش دشمن، پیکر آنان در نزدیکترین آرامگاه شهر تبریز( آرامگاه قوم تپه= نام محله ای در تبریز) دفن شده است. سپس مزار آنان به توسط مقبره ای از بقیه قبرها جدا شده است.
حالا این قبرستان به پارک تبدیل شده ولی مقبره آنان باقی است.
به افتخار این سربازان، این پارک به پارک سرباز گمنام تغییر نام یافته است.
اگر امکان ارسال عکس وجود داشت، می توانستم عکس هایی نبز ارسال نمایم.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر