بازدید 9720
مروری بر روزنامه های دوشنبه 27 دی ماه؛

ایمان مردم را تفتیش نکنیم/ نقد تند شریعتمداری در یک سالگی اجرایی شدن برجام

برگزاری پرشور مراسم شب هفتم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سخنرانی مهم حجت‌الاسلام ناطق نوری در این مراسم، بازداشت دو متهم اقتصادی که از یکی از آنها به عنوان دست راست بابک زنجانی یاد می‌شود و سالگرد اجرایی شدن برجام، شاید سه موضوع مهم و مشترک بسیاری از روزنامه‌های صبح امروز بود.
کد خبر: ۶۵۷۲۲۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۷ 16 January 2017
برگزاری پرشور مراسم شب هفتم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و سخنرانی مهم حجت‌الاسلام ناطق نوری در این مراسم، بازداشت دو متهم اقتصادی که از یکی از آنها به عنوان دست راست بابک زنجانی یاد می‌شود و سالگرد اجرایی شدن برجام، شاید سه موضوع مهم و مشترک بسیاری از روزنامه‌های صبح امروز بود.
 
در ادامه نگاهی داریم به تیترهای صفحه نخست برخی از روزنامه‌های دوشنبه 27 دی‌ماه؛

هفت‌صبح: دو صید بزرگ در پرونده‌های اقتصادی/تلگرام به مثابه دماسنج
شرق: بازداشت همدست زنجانی/هاشمی اپوزیسیون نبود، رکن ایران بود
اطلاعات: منشور حقوق شهروندی، مطالبه‌ای که فراموش شده بود/آیت‌الله هاشمی به دنبال ایرانی آباد و مقتدر در سطح جهان بود
شهروند: سایه ویژه‌خواران بر اقتصاد کشور/گاف تاریخی در تبلیغ «ماری‌جوانا»
صبح‌نو: کاخ جشنواره فیلم ضد سعودی را راه نداد/آبروی ایرانی از ایرباس مهم‌تر است
قانون: مهره دومینوی نفتی در دومنیکن/ایمان مردم را تفتیش نکنیم
کیهان: دستاوردهای برجام، دولت می‌گوید مردم نمی‌بینند/دولت یازدهم نصف یکسال دولت قبل هم اشتغال ایجاد نکرد
وطن‌امروز: نمی‌دانم چرا یارانه نقدی پرداخت می‌شود!/خون بحرین به جوش آمد
وقایع اتفاقیه: برجام بعد از چهار فصل/«مَن مَن» کردن‌ها دستاوردهای برجام را از بین می‌برد
دنیای اقتصاد: کانال جدید ارزی برای تولید/انحراف‌گیری از قیمت مسکن

روزنامه قانون امروز در صفحه سیاسی خود به سراغ آیت‌الله هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری رفته و با ایشان در خصوص تفسیر نظارت شورای نگهبان بر امر انتخابات که این روزها به موضوع پر بحثی بدل شده به گفت‌وگو نشسته است. هاشم‌زاده هریسی در بخشی از این گفت‌وگو و در پاسخ به این پرسش «از دید شما نظارت شورای نگهبان بر نامزدهای انتخاباتی طریقی اکتشافی دارد؟» گفت: من کاری با بحث های سیاسی، جناجی و حزبی ندارم و بر اساس مقررات شرعی و قانونی سخن می گویم و به هیچ وجه وارد تفسیر مصادیق نمی‌شوم و به طور کلی مبانی اسلام را توضیح می‌دهم. برای پاسخ به سوال شما به آیه ای از قرآن کریم استناد می‌کنم. آیه 94 سوره مبارکه «نسا» در این باب بسیار راهگشا است. خداوند در این آیه می‌فرمایند: «ای کسانی که ایمان آوردید، چون در راه خدا سفر می‌‌کنید و به افراد ناشناس بر می‌‌خورید، درباره آنان تحقیق کنید -و به کسی که سلام به شما می‌کند نگویید مومن نیستی- تا به منظور گرفتن اموالش او را به قتل برسانید و بدانید که نزد خدا غنیمت‌ های بسیار هست. خود شما نیز قبل از این، چنین بودید و خدا(با نعمت ایمان) بر شما منت نهاد. پس به تحقیق بپردازید که خدا به آنچه می کنید با خبر است». مقصود از این آیه شریفه، این است که اصل بر این است که اظهار ایمان افراد را باید پذیرفت و نباید در احراز ایمان و اسلام اشخاص تحقیق کرد. وقتی کسی می‌گوید «مومن هستم»، «مسلمان هستم»، هیچ‌کس حق ندارد با تفحص، در پی اثبات خلاف اظهار ایمان شخص باشد مگر آنکه خلاف ادعای فرد محرز باشد. با شبهه نمی‌توان کسی را از دایره ایمان خارج کرد. اصلا چه کسی جز خدا حق چنین کاری را دارد؟ باید در تمام امور، این آیه ملاک عمل قرار گیرد. روا نیست که برای قدرت، ثروت و جایگاه دنیوی به ناحق ایمان کسی را منکر شویم. آن کسانی که خود را داعیه‌‌دار دین می‌دانند، نباید در ایمان و اسلام مردم تفتیش کنند و اگر چنین کنند، خلاف سخن خدا گام برداشته‌اند.

موضوع راه‌نیافتن فیلم «امپراطوری جهنم» به بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر امروز به تیتر یک روزنامه منتقد دولت «صبح‌نو» بدل شده. صبح نو در گزارش امروز خود به سراغ محمد خراعی، تهیه‌کننده این فیلم رفته و با او هم به گفت‌وگو نشسته. در بخشی از گزارش «کاخ جشنواره فیلم ضدسعودی را راه نداد» می‌خوانیم: امپراطوری جهنم» یکی از فیلم‌هایی است که در بخش فرعی چشم‌انداز جشنواره فجر معرفی شد. با این حال تهیه‌کننده و کارگردان به دلیل پذیرفته نشدن در بخش مسابقه از حضور در جشنواره انصراف دادند. آقای حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی هم در این میان ترجیح داد با انتشار متنی در کانال شخصی تلگرامی خود، موضوع را به دعوا را بین هیات انتخاب و عوامل فیلم تقلیل دهد. این فیلم اثری استراتژیک با موضوع نیروهای تکفیری و حمایت برخی دولت‌ها از جمله دولت سعودی از این گروه‌هاست. فیلمی که بیرون ماندن آن از بخش مسابقه جشنواره به شدت محل سوال است. برای اطلاع از جزئیات این پروژه سینمایی به سراغ تهیه‌کننده این فیلم آقای محمد خزاعی رفتیم. کسی که تجربه تهیه‌کنندگی فیلم «قلاده‌های طلا» را هم در کارنامه خود دارد.

خزاعی درباره پذیرفته نشدن این فیلم در بخش مسابقه جشنواره به «صبح‌نو» می‌گوید: برای هر فیلمی مشکلاتی برای پذیرفته نشدن وارد است؛ مشکل محتوایی و ضعیف بودن اثر. «امپراطور جهنم» شامل هیچ‌یک از این موارد نمی‌شود. اگر این فیلم ضعیف بود من تهیه‌کنندگی آن را قبول نمی‌کردم، این فیلم بهترین کار آقای شیخ طادی است. البته شنیدم آقای حیدری دبیر جشنواره خیلی تلاش کردند که این فیلم در بخش مسابقه جشنواره حضور داشته باشد.

روزنامه جوان اما یکی از تیترهای امروز خود را به بازداشت دو متهم اقتصادی اختصاص داده که در بخش ایتدایی این گزارش می‌خوانیم: دستگيري دو متهم فساد اقتصادي، يكي توسط اينترپل و ديگري توسط ضابطان قضايي روز گذشته خبرساز شد. عليرضا زيبا‌حالت‌منفرد به ايران تحويل داده شد و فردي به‌نام «د» هم به بازداشتگاه رفت. 

بر اساس گفته‌هاي سردار مسعود رضواني، رئيس پليس بين‌الملل ناجا فردي به‌نام عليرضا زيبا‌حالت‌منفرد از شركاي بابك زنجاني بازداشت و به ايران تحويل داده شده است. وي گفت: پيرو اعلام و درخواست مقامات قضايي از پليس بين‌الملل در خصوص رديابي و استرداد يكي از عوامل اصلي پرونده بزرگ فساد نفتي، موضوع در دستور كار اين پليس قرار گرفت.

پيرو پيگيري‌ها و اقدامات صورت گرفته در ابتدا اين فرد در شرق آسيا (مالزي) رديابي، شناسايي و دستگير اما متأسفانه با تباني‌هاي صورت گرفته مجدداً متواري شد، يعني همان‌جايي كه بابك زنجاني 2 ميليارد يورو از پول ايران را بالا كشيده است. رئيس پليس بين‌الملل ادامه داد: در ادامه فرآيند رديابي، فرد مذكور در يكي از كشورهاي امريكاي مركزي رديابي و شناسايي و با همكاري پليس اين كشور دستگير شد.

اين مقام انتظامي خاطرنشان كرد: براساس تعاملات پليسي توانستيم متهم را به داخل كشور بازگردانده و تحويل مقامات قضايي بدهيم، سحرگاه روز گذشته اين فرد كه از عوامل اصلي پرونده فساد نفتي بود، به مقامات قضايي تحويل داده شد. 

متهم كيست؟
 
هفتم مرداد 82 چند ماه پيش از بازداشت زنجاني  قتل مشكوكي در مالزي رخ مي‌دهد. تاجري 75 ساله به‌نام حسين‌ احمدنژادي با تابعيت ايراني- ‌بحريني در پاركينگي به ‌ضرب گلوله كشته شد. قتل در شهر كوالالامپور رخ داد كه به‌سرعت بازتاب داده شد، البته به‌جز در ايران!

مقتول همان كسي بود كه براي بابك زنجاني بانك FIIB  رابه مبلغ ۴ ميليون دلارخريده بود. فردي كه صاحب امضا بود و تقريباً محلل اين معامله بوده كسي نبود جز عليرضا زيبا‌حالت‌منفرد كه نقش اصلي در انتقال پول را داشته است. براي آنكه بدانيم اين دستگيري از چه اهميتي برخوردار است بايد گفت تمامي كارهاي بابك زنجاني با بانك FIIB  انجام شده است كه ۶۰ درصد سهام آن را به بانك ملت واگذار كرده بود و يك سال بعد با پرداخت ۱۶۰ ميليون دلار به بانك ملت صاحب اصلي بانك شده بود. آنطور كه در كيفرخواست بابك زنجاني اشاره شده است وي براي آغاز كلاهبرداري از وزارت نفت ۶۰ درصد سهام بانك FIIB را به بانك ملت واگذار كرده بود و پس از بالا كشيدن ۲ ميليارد يورو سهم بانك ملت را خريد. 

 رسول كوهپايه‌زاده وكيل بابك زنجاني در واكنش به اين خبر با بيان اينكه بايد به قوه قضائيه و نيروهاي انتظامي، اطلاعاتي و امنيتي به خاطر كار بزرگي كه انجام دادند، تبريك گفت، افزود: به عنوان فردي كه از محتويات پرونده مطلع هستم و 300 - 200 جلد پرونده را مطالعه كردم، مي‌دانم كه بازداشت و بازجويي قانوني از اين فرد مي‌تواند خيلي از مسائل را روشن كند. 
وي با بيان اينكه سرنوشت موكلش به اقدامات فرد بازداشت شده، گره خورده است، افزود: اين فرد قبل از وقوع اين اتفاقات به كشور رفت و آمد داشت اما بعد از دستگيري موكل ديگر به كشور نيامد، البته قبلاً هم براي دستگيري وي در مالزي اقدام شده بود كه خوشبختانه اين بار به ثمر نشست.

حسین شریعتمداری هم امروز در سرمقاله کیهان با تیتر «فقط به یک نمونه اشاره کنید!» به انتقاد از برجام در یک سالگی اجرایی شدنش پرداخته و می‌نویسد: «امروزه کمترین تردیدی باقی نمانده است که دولت در توافق هسته‌ای نه تنها به دستاوردی نرسیده بلکه خسارت فراوان و در مواردی غیرقابل جبران نیز به ملت و نظام وارد کرده است ولی علی‌رغم این همه شواهد و مستندات غیرقابل تردید که از «خسارت محض» برجام حکایت می‌کند، هنوز هم دولتمردان اصرار دارند همان راه نه‌فقط بی‌فرجام بلکه «بدفرجام» را دنبال کنند و از آنجا که در چنته برجام تقریبا هیچ دستاورد قابل ارائه‌ای وجود ندارد، به تغییر صورت مسئله روی آورده‌اند، مثلا ادعا می‌کنند که برجام سایه شوم جنگ را از سر ملت دور کرده است! و توضیح نمی‌دهند که اگر منظورشان از خطر جنگ، ادعای آمریکایی‌هاست که گزینه‌ نظامی را روی میز می‌دانستند، مگر امروز همان ادعا را تکرار نمی‌کنند؟! و یا می‌فرمایند؛ برجام همه قدرت‌های بزرگ را به تسلیم در مقابل ایران واداشته است و نمی‌گویند که چرا تهدیدها شتاب گرفته تا آنجا که آل‌سعود فکسنی هم علیه کشورمان عربده می‌کشد؟!  و یا ادعا می‌کنند؛ برجام اشتغال ایجاد کرده است! ولی در مقابل این واقعیت که نرخ بیکاری طی یکسال گذشته افزایش چشمگیر داشته است، سخنی نمی‌گویند. یا مدعی هستند که ارزش پول ملی را بالا برده‌اند، اما از جهش قیمت دلار به 4 هزار تومان و از دست رفتن یک سوم سرمایه‌ها خبری نمی‌دهند! و... 

 و بالاخره اگرچه دراین‌باره گفتنی‌های دیگری نیز هست ولی از آن میان به طرح یک پرسش اساسی بسنده می‌کنیم و آن، این که، آیا همه ناکامی‌ها و خسارت‌های محض یاد شده را فقط باید به حساب خطای دست‌اندرکاران نوشت؟ و آیا تیم هسته‌ای کشورمان که در سلامت اعضای اصلی آن کمترین تردیدی نیست نباید نفوذ احتمالی غریبه‌ها را جدی بگیرند؟! و از راه بی‌نتیجه و خسارت‌آفرینی که طی سه سال و چندماه گذشته پیموده‌اند، بازگردند؟ مخصوصا آن که نمونه‌هایی  از این نفوذ برملا شده است و احتمال حضور برخی دیگر از بداندیشان در سایه‌روشن‌های مسیر دور از انتظار نیست!»


تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار