بازدید 3577
۸
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی پاسخ داد؛

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در نهایت باعث می‌شود که کشور هدف، به شریک تجاری ما تبدیل شود و در عین حال بازاری تضمینی برای نفت خام ایران فراهم کرده و درآمد ارزی برای ما به همراه خواهد داشت.
کد خبر: ۱۲۳۲۶۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳ 18 April 2024

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ رشد اقتصادی کشور‌ها معمولاً بر اثر به اجرا گذاشتن سیاست‌های صحیح و تلاش به دست می‌آید. کشور ما نیز از این قاعده استثنا نیست.

صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود از رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشورمان در سال گذشته میلادی خبر داد. از آمار‌ این سازمان این گونه برمی آید که رشد اقتصادی کشور در دولت سیزدهم ۲.۵ برابر نسبت به دولت قبل رشد کرده است. صندوق بین‌المللی پول متوسط رشد سالانه اقتصادی ایران در سه سال دولت سیزدهم را ۳.۸ درصد برآورد کرده است.

رشد اقتصادی کشورمان در سال گذشته میلادی و در دولت سیزدهم در حالی به دست آمده است که طی این سال‌ها با تحریم‌های شدید در حوزه فروش نفت و گاز مواجه بودیم. از سوی دیگر، ایران نسبت به کشور‌های در حال توسعه که به طور متوسط رشد ۴.۱ درصدی در سال گذشته میلادی داشتند، رشد بیشتری را تجربه کرده است.  

رشد اقتصادی کشورمان بیشتر بر اثر بهبود وضعیت صنعت نفت و گاز کشور به دست آمد. این در حالی است که در بخش‌های کشاورزی، خدمات، صنعت و ساختمان شرایط خوبی نداریم. کارشناسان معتقدند باید سیاست‌هایی در راستای سرایت دادن رشد اقتصادی صنایع نفت و گاز کشور به این بخش‌ها در پیش بگیریم.

نظرات آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی و سیاست‌هایی که طی سال‌های اخیر به اجرا گذاشته ایم، می‌خوانید.

نجفی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این که قطعاً فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی مزیت محسوب می‌شود، تصریح کرد: طی سال گذشته میلادی دیپلماسی‌ به اجرا گذاشتیم که توانستیم صادرات فرآورده‌ها را تحقق ببخشیم و مسائل مالی آن‌ها را مدیریت کنیم. به طور کلی، فروش منابع نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی یک موفقیت به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: نظر دادن در مورد اینکه ما در چه بده بستان سیاسی و اقتصادی توانستیم نفت و گاز خود را به فروش برسانیم، نیازمند در اختیار داشتن جزئیاتی است که فکر می‌کنم در اوضاع کنونی انتشار آن‌ها به مصلحت کشور نیست؛ اما همین که توانستیم نفت‌هایی را که در نفتکش‌ها روی آب باقی مانده بودند، بفروشیم و کسب درآمد کنیم، گام رو به جلویی است.

وی در خصوص سیاست سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: این سیاست درستی است که در دولت فعلی پیگیری شد. این سیاست از قبل وجود داشت و متأسفانه در یک برهه زمانی شروع به فروش سهام خود در پالایشگاه‌های فراسرزمینی کردیم که اقدام درستی نبود. سهامدار شدن در پالایشگاه‌های فراسرزمینی به ویژه در کشور‌های مختلف دنیا به صلاح کشور است و باید با مدل جدید پیگیری شده در دولت سیزدهم، سیاست سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی بجد دنبال شود.

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در نهایت باعث می‌شود که کشور هدف، به شریک تجاری ما تبدیل شود و در عین حال بازاری تضمینی برای نفت خام ایران فراهم کرده است که درآمد ارزی برای ما به همراه خواهد داشت و این امر مثبتی است و برایمان نفع دارد.

سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟

وی در خصوص استفاده از ظرفیت‌های داخلی و دانش بنیانی کشور در صنایع نفت و گاز خاطرنشان کرد: بهره بردن از توانایی‌های داخلی اقدام درستی است و برایمان منفعت دارد. اما یک موضوع مهم را باید مدنظر داشته باشیم. هرگز نباید اجازه دهیم این امر به انحصارگری منجر شود. باید شرایط برای حضور رقابتی تمامی بخش‌ها اعم از خارجی و داخلی در عرصه اقتصادی کشور فراهم باشد.

نجفی تأکید کرد: نیاز است حمایت از تولید داخلی را در کنار رقابت داشته باشیم. در این صورت است که نتایج مطلوبی به دست می‌آید و از انحصارگری جلوگیری می‌کنیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در عین حال که اقدام دولت را در فروش نفت و گاز کشور تحسین می‌کنیم و از این امر خوشحال هستیم، انتظار داریم دولت سیاست‌هایی در پیش گیرد که نتیجه آن ملموس در زندگی مردم احساس شود و شاهد بهبود اقتصادی وضعیت مردم باشیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
برای مردم هیچی ولی برای آقازاده ها و شرکتهای آقایون همش منفعت و پوله
پایمال کردن حق مردم به نفع دولت در شرکتهای سهامی!!!/ دوشنبه 27/01/1403
---
دستوری کردن قیمت برخی کالاهای شرکتهای سهامی مشمول بازار بورس مانند سیمان نابود کردن امیدهای سهامداران و پایمال کردن حق مردم به نفع دولت است و چنین اقدام همیشگی که دارایی سهامداران را بی ارزش می کند با چه دلیل از شرع و قانون و عرف که عدالت محورند می تواند با اصول عدالت سازگار باشد؟!
فرا سرزمینی برای کشوری است که درآمد ارزی آن بیش از نیازش باشد و داخل سرزمین خودش هم نیاز به سرمایه گذاری نداشته باشد ایران با وضعیت کنونی چنین شرایطی دارد؟!!!! برای واردات خودرو و مواد اولیه و ..... ارز نیست بعد دنبال سرمایه گذاری فرا سرزمینی هستنید!!!!!!!
با این جملات گهربار معلوم شد چکاره هست
اقتصاد ؟
کدوم اقتصاد .
تجربه نشان داده است که این نوع سرمایه گذاریها جز زیان و از دست رفتن سرمایه ، ثمری نداشته است . بیت المال را هدر ندهید و به جای این کار در داخل مملکت پروژه های نیمه تمام را کامل کنید
این شکل از مالکیت بین‌المللی،برای کشوری ک تحت تحریمه،و از طرفی با بیشتر کشورهای دنیای ب شکلهای متفاوت مشکل دارد،همراه با ریسک و خطر میباشد
این کار اگر موفق بود توسط سایر کشورها و شرکتها اتجام می شد . این کار از لحاظ اقتصادی کارایی نداره و لی از لحاظ امنیتی قابل بحث هست . ولی به هر حال سودی ندارد و در کل کشور را بیشتر در فقر فرو می برد
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست